Ät dessa snygga saker

Frukt är så fullständigt bra! Det är näring för hår och naglar, det ger fin lyster till ansiktet, man blir pigg av det och man får till och med bra andedräkt av det. Faktiskt. Ät mela mela mela!! Listan är såhär:

 1. Melon (inte vatten dock)
 2. Vindruvor
 3. Jordgubbar
 4. Kiwi
 5. Banan (vilken dock är bär och/eller ört)
 6. Avokado
 7. Persika
 8. Grönt Äpple
 9. Apelsin
 10. Sist kommer RÖDA MJÖJLIA MJUKA skitäpplen

LapparLunch och suck...

Idag åt jag lunch med Tess, Mary, Vikk, Bruk, Sara och Emma. Sushi är definitivt inget för mig (den salta smaken av fisk och den slemmiga konsistensen av rå lax är äcklig) men dessa tjejer är något för mig. Hemska svensexahistorier, ett barns skri som ljöd över hela restaurangen, en spelberoende mamma och min ryggplask-trampolin-"Jesus!"-"Shit!"-historia. Man blir glad av att skratta, om ni inte hade tänkt på det förut, och mat också för den delen.

Nu blire svårt att besöka Alunda-by-loppisen dessa tider och synd är väl det, och ännu mer synd är det nu när jag även hittade ännu en Alunda Second Hand. Hann bara köpa en MotownLp med massa skivor i och ett hjärtberlockhalsband... suck. Undrar vem som skulle vilje vaa i min hjärta


Söndagen

Söndagen alltså, vilken stökig, slitig och... sorlig dag. Det var tur att Tessan och Maya kom till mig på kvällen. De livade upp den dystra tillvaron och sov med mig första natten, vilket är bra då jag är hemskt mörkrädd på riktigt. Trots att strömmen saknades så att värmeljus blev vår ända skinande källa, trots att vi inte hittade varken tandkräm eller fler täcken och trots att pysslet mest blev prat så var det trevligt. Maya är en djup en. Jag trodde att Jag var djup men hon gav mig flera tankeställare.

Sådana mysiga kommentarer från ingenstans.
M: TJEJER!!   ...jag kommer aldrig att passa i stram knut.
T: ...och rödhåriga passar inte i lugg!!!


Grattis! Grattis!

Sara Gustin är 20år. Ikväll blev det mycket lek och vilt skrik. Ibland är det tillåtet att skrika. Nästa gång kan vi inte vara så fullkomligt usla på att "hälsa på varandra". Vi minns hur vi fick Maria att sätta sig framför tv:n med enbart klapp i händerna. Madde blev lapparnas offer!!!Maria V, du är en kämpe! Sara, du är snyggfin när du är sådär glad!


...

"Whatever it takes to break this spell."


What'a Family!

"Seal och Heidi verkar båda ha jorden på fötterna."Ny insikt

För första gången länge tror jag mig förstå. I 20år har jag levt i besvikelse och helt enkelt stått i ett svart och djupt hål av mysteri. Jag har inte förstått hur han har kunnat agera och behandla oss på det sätt han gjort. Och mången gånger har min mjuka huvudkudde fuktats med sorgetårar och min kropp har burit på ett hjärta av förkrosselse. Men, efter ett två timmar långt samtal med denna närstående till mig så fick jag höra andra sidan av myntet som jag på något vis aldrig insett existerar. Så jag vill ödmjuka mig och ta tillbaka de gånger jag stått på fel sida, eller valt sida över huvudtaget. Jag vill ta tillbaka de gånger jag i mitt fullständigt ovetande tillstånd anklagat och fördömt denne. Nu vet jag även att denna nya insikt kommer vara övgörande för resten av mitt liv på ett bra vis.

"Livet är inte lätt för någon av oss levande varelser på denne jord men Gud har inte gjort oss okapabla till att överleva dessa hinder."

"Låt inte skuggan av din bakgrund hålla dig kvar i mörkret!"


Laugh Out Loud!!
David to Packa to Harry

För alla som inte själva orkar leta fram ny musik är Spotify ganska bra trots allt. Jag såg ju till exempel att David Grey hade kommit med lite nytt, Draw the Line, och han är ju muuusig och myyymsig!


Men alltså nu måste jag bara lämna datavärlden och återgå till packandet, huset måste ju tyvärr bli tomt och städat om några dagar (så alla som absolut bara måste komma hem till mig en sista gång på strawberrysaft och bullar skall säga till mig).  Därefter kan jag äntligen få vara nördig igen och få läsa klart femte boken med Harry Potter. Jag som inte är en läsmänniska har gjort sådant där som bara läs-fån gör och sparar de sista sidorna i boken till lite längre fram, precis som sådana där jobbiga barn gjorde när de sparade sitt lördagsgodig ända till onsdagen (hur gjorde man det????). Nåja, jag har i alla fall äntligen hittat min genre - Harry Potter! En fantastik genre med ett utbud av böcker som jag inte alls kommer ha läst ut om några månader...:P


Ups and Downs

Ena dagen - livet är glitter, glamour, spännande och glädjefylld.

Andra dagen - livet påminner en om den tunga ryggsäck man faktisk går och bär på, det brustna hjärta som finns i en och det höga berg man så länge blundat för. Så man vill helst bara inta platsen i farkosten, fara till andra sida och hoppas att världen är mindre elak mot en där. Eller så menar jag egentligen att man hoppas att man skall kunna leva ett sluta-tyck-synd-om-sig-själv-liv där på heltid.Hur skall jag sluta glömma att glömma??


"Mys is simply da shit"

Sova hos Fia med Memelie och Andy. En bara tuppade av på en gång med hörproppar i öronen, en annan tyckte det var roligt att sticka rompan opp i vädret en tredje vägrade att alla andra skulle somna ifrån henne och försökte hålla dem vakna med låtsashostningar och överdrivna suckar. Mys på dää! Morgonen blev dock en lång sådan och Stefans predikan hann bara höras i fem minuter för våra vanlliasweeta pancakes tog så lång tid å gö. (Förresten vill jag tillägga att av någon konstig anledning levde vår allas hår ett eget liv denna morgon. (Locktången ångade tydligen på bra igår))


Modevisning a la Helping Hand, at Grand
Frisören: Är hennes hår lite för perfekt nu Emelie?
Emelie: ........ Det är lite för perfekt nu!


Inköp från byn

Lördag betyder att den lille billiga affären i byn är öppen. Det här kostade tillsammans mindre än 100kr och jag gillareee.En del personer ser ut sådär så man önskar man kände den!!!

Kid Cudi, MGMT, Ratatat
Random Saker

 • Datorn är en tjuv som stjäl min tid och det värsta är att jag låter det ske medvetet utan att hitta styrkan att stå emot den.
 • Jag fasar för den dag jag i min fullaste trötthet kommer hälla ut droppar av ACETON istället för eyemakeup-remover på min lilla tuss och föra till ögonen.
 • Under kvällen har jag pratat med ett flertal personer som också faktiskt bara tänker stanna hemma denna fredagkväll men ändå kan jag inte hjälpa att känna mig något nördig och ensam.
 • Vad roligt det skulle vara om man hade en brevduva att skicka sina brev med. Så trevligt.
 • Imorgon måste ju alla komma till Grand vid sju och titta när jag, emelie och viktoria försöker anordna en modevisning. Käre tid, man är ju inget proffs liksom... Hur ska det gå?

Öra vill gärna Höra

9januari skrev jag ett inlägg om vad "öra ej vill höra" idag påminns jag om så många saker öra gärna vill höra. Så förutom musik, som är en alldeles för självklar sak örat gärna lyssnar på så är annars SKRATT underbart och då menar jag speciellt de dära specifika personerna som äger ljuvliga skratt. Fyra sådana personer är Sara Fredriksson, Sofia Thor, Emelie Selin och Josefine Wirsén. Vissa av dem är hesa, andra är helt enkelt "rytmiska" och annars bara behagliga. Josefines skratt är behagligt, finner inget bättre ord för att rättvist beskriva det.

En annan favorit jag har är när det dova ljudet av diskmaskinen gör sig hörd i köket. Kanske är det för att man förknippar det med städning eller också för att människan verkar bli harmonisk och härligt sömnig av vagt mullrande ljud, som från ljudet av en bilmotor. Det finns massor av ljudliga saker som är härligt och jag fastnar även vid dessa: många pennor som skriver samtidigt, rasslet från löven som fångas av en bris, när en bil sakta kör över grus och ljudet från en sådan där cykel som "spinner" när man slutat trampa. Alla dessa s.k. vibrationer i luften är honeyhärliga att lyssna på.


Åh här kommer mitt inlägg där jag tror att jag är en filosof


Det är förvånadsvärt hur livet kan byta riktning så hemskt fort. Man kan tro sig ha hela sin framtid utstakad, eller åtminstone de första tio åren något så när som på planerade. Men bara över en natt kan man ha börjat på ett helt nytt liv som man aldrig i sin vildaste fantasi kunnat gissa om. Sådant som man tidigare avskytt och i fördömelse stött undan kan andra dagen vara det man aktar högst av allt, och givetvis vice versa. Jag menar, nya saker tar form som man aldrig trodde men skulle delta i. Jag antar att det är det som kallas att leva ett spännande liv och minst sagt oförutsägbart.  JAG GILLARE!!

(Okej, Emelie, bara för att du är ny i mitt liv har jag inte avskytt dig först!! DU kan stay cool)


Va?

"Rebecka tänder på tänder..."
Emelie Selin

"Se vad livet geer, vill du så kan du få följa meee..."

Idag var jag nästintill lika trött som Emelie Selin på skolan men jag tog mig i kragen och trots min slöa attityd gick jag till Helping Hand efter föreläsningen, precis som jag lovat. Jag gick dit för att hjälpa till, och det behövdes ju verkligen kan man säga. Nu håller de på att packa upp alla vinterkläder och det ska vara klart till imorgon. Oboy, vilka härliga koftor och pälsjackor jag såg men som jag av en nu oförståerlig orsak inte köpte. Blir till att springa dit imorn med mina korta ben och slösa mela mela mela pengar.

Tess is back in denna döda stad efter en lugnande dos av Dalarna. Maria V ska minnsann bli klar med allt sitt plugg och låta mig få uppleva hennes närvaro åter igen. Maria T kommer snart hit och hämtar mig så att vi ska kunna leka i Malmö. Nompan och jag får boka om Dirty Dancing, vad hände liksom?? Emelie och jag har alldeles för många projekt att starta så att det bara blir roligt av alltihopa. Viktoria är min bundis och hennes honeysweeta gemenskap är för mig mer än nog (och imorn kör vi)!


SuperKompis

Tänk att du har en "låtsaskompis" som ingen kan se, inte du heller men du är helt övertygad om att den finns. Den här kompisen är en riktig superhjälte med alla bra krafter du kan komma på. Och du gillar den ofantligt mycket, speciellt eftersom den verkar gilla att bara få hjälpa dig ur massa trubbel och problem du hela tiden lyckas hamna i. Du tänker; "vilken sjukt bra kompis jag har hittat" så du vill givetvis  att alla dina andra vänner också ska få ta del. Men ingen tror på dig när berättar om superkompisen... Du försöker övertyga dem med alla tänkbara argument och superkompisen försöker också övertyga dem. Den står utanför deras ytterdörrar och knackar lite försiktigt men ingen verkar vilja öppna. Visst blir din kära vän ledsen att ingen tror på honom?
En dag kommer den här kompisen till dig, att bli synlig och alla kommer att kunna se hur bäst den är. Alla som trodde på honom när han var osynlig är hans riktiga vänner, dem trodde när ingen annan trodde men de andra tackade nej och kompisen tycker det är tråkigt att dem Han gillade och längtade efter så mycket inte ville vara hans vän. Vännen, som är min vän heter Jesus...


Utflykt

Utflykt till Fjällnora med bibelskolan, 12/10. Springa tokfort o klämma ur vattnet, snurra tills man faller, en läskig get med "demonögon" och hejapåfotbolldans.


Men Va

Livet är ju bra roligt. Man får en gåva i form av (välbehövda) pengar och tänker att allt är så gräsligt bra och att hela livet är en fröjd. Men, då är det ju bara det att just samma dag när man går fram till sin bil så ser man en JÄTTEBÖTER som bara ligger där så larvigt under en vindrutetorkare. Hur kan någon göra något så elakt mot mig?


MinBloggUtvecklasKatastrofaltNogTillMinDagbok

Men idag hade jag den turen att utbyta härliga ord med fröken Selin under en "middag" på IKEA, där de för övrigt gått in i snålhetens portar och börjat ta betalt för sallad, bröd och SMÖR.
Mat och fika följde därefter igen hemma hos en "som gnuggade ögonen röda och pannan varm under de unga skolårens mornar" och en "som äger ett hemskt stökigt och rum med den stickiga 1200-kronors-filten". Men tvätten luktade gott och er utsikt är fortf. fin!
Sedan försökade jag vara lika bra som Tess och Vikk på ett dansgolv men kände mig mest som en patetisk bambi på is...

 

 

 

 


About the bond that's been broken

En försvann och glömde snabbt
Två vill säga "vad var det jag sa"
Tre i blodet är nära
Fyra tycker det var bäst för En
Fem bryr sig men hade fulla liv
Sex vill alltid vara med En
Sju är enbart artiga
Åtta tar ingen notis
Nio och fler ej inget vet
Tio...


Helg

Igårkväll var jag i Barbiehuset? Vem var jag ens bjuden av? Det var bara alldeles mycket folk. Jag och Viktoria avslutade i alla fall kvällen extraordinärt med att se på Edward Scissorhands för första gången. Den är bra och han går väldigt intressant i den filmen.  
Ikväll åkade jag och Tessan hem till Isak och Charlotte, vilka fina människor alltså. De är så rara på något vis. Vi såg iaf, på Isaks initiativ, Gran Torino som fortfarande uppfyller mina tankar...


Saker

Idag gick jag och Debora upp tidigt för att åka ned till den billiga affären i byn och trängas med tanterna. Ja, nu när jag tänker efter var det verkligen hemskt trångt. Precis sådär hämningslöst att de trampade mig på tårna, själviskt ryckte åt sig tröjan som jag just sträckte mig efter och som stod med sina flåsande ansikten i nacken på mig när vi bildade kö. Jag lyckades dock komma över ett par tantskor som såg "rika" och välbehållna ut, en bok som Jamila och Irawan från Indien kanske har gjort och sen också bara en bandhals. Hoppas också det gick bra för May o Tess med försäljning av gamalt bråte. Vi övergav dem ju men ikväll kanske...


Fredag kväll


Hej! Det här är Rebecka. Jag skulle bara säga att igår var jag på möte. Det var roligt tycker jag. Där träffade jag många kompisar som är snälla och det gjorde ingenting att Linnea o Debra hade lika sjalar eller att jag och Noomi hade gula koftor.


Keep Walking

Jo, jag orkar visst. Nej, jag tänker inte alls sluta med sådant jag tycker är roligt. Ja, Debra kan trots omständigheterna få mig att skratta.