Jesus is calling you

En gång om dagen brukar jag läsa ur en bok som heter Jesus kallar på dig av Sarah Young. En sida om dagen. En andaktsbok som det kallas. Den är skriven som om Jesus själv pratar till dig. Jag gillar den väldigt mycket.
 
27 februari:
"Behåll blicken på mig! Vågor av oro sköljer kanske över dig, och du känner dig frestad att ge upp. När dina omständigheter upptar mer och mer av dina tankar förlorar du blicken på mig. Men jag är alltid med dig, och håller dig i din högra hand. Jag är fullständigt medveten om din situation, jag ska inte tillåta att du frestas över din förmåga.
    Den största faran för dig är att oroa dig över morgondagen. Om du försöker bära morgondagens börda idag , kommer du att stappla under tyngden och till slut falla. Du måste lära dig att leva i den dag som nu är. Jag går nära dig i nuet, och hjälper dig att bära dina bördor. Behåll fokus på mig i nuet."
 
Och så avslutas varje sida med några tillhörande bibelverser. Denna gång; Ps 73:23 samt 1 kor 10:13.
 
 
 Pic via Pinterest

Ljus i sjuktstugan

Idag är jag mycket mycket trött på att vara sjuk. Och på att resterande familj också är det. En vecka fick vi vara friska innan det slog till igen och det känns ju alltid som en evighet när man är mitt i det. Förhoppningsvis börjar det ge sig.
 
En dag fick jag iaf nog och var tvungen att göra något. Detta. Ett par överblivna muffinsformar som blev kåpor på den gamla ljusslingan efter jul. Jag såg nämligen en liknande idé på Pinterest. Man skär bara till ett litet kryss på baksidan av formen stort nog att trä på över lampan. Klart! Den blev perfekt att hänga i Lemonies koja.
 
Formarna är från butiken Papper och den nya kudden kommer från Svanströms (via Fullerö).
 
 
 

Lovely wedding pics

Nu har vi äntligen fått några redigerade bröllopsbilder. Hittills har vi bara haft tillgång till alla oredigerade. Fotografen är Simeon Frohm.
 

Trots febern

Febriga jag tittar upp mot min tappra dotter. Helt utslagen på golvet där jag ligger. Med en snorig Chanel som fått ögoninflammation. Man vill tycka lite synd om sig själv va. Och som om dessa läskigt stora snöflingor som rent ut sagt dundrar ner på marken skulle göra det bättre en vanligtvis partyfylld fredag som denna. Men äsch! Det finns för mycket att vara glad för. Som den där goa hårtufsen på Lemonies huvud. 
Värdig dyrbar tid

Tiden när barnen sover på dagarna är väldigt betydelsefull för mig och jag tror alla har sådana där tillfällen. Alltså dyrbara minuter när man bara vill slappa och göra exakt vad man vill. Det kan säkert vara kvällstid efter jobbet för många. I vilket fall som helst har jag mer och mer upplevt att det just är under dom stunderna jag ska vara med Gud. Han påminde mig nyligen om att först söka Guds rike som det står i bibeln, då ska vi få allt det andra också. Ja, jag vet att det kommer gå en väl då. Allt annat man vill hinna med löser sig. Han kommer till och med komma med återhämtning och tillfredsställelse som man så många gånger suktar efter.
 
Jag läste nyligen på en blogg så här: det man tycker är viktigt, det prioriterar man. Så är det! Och det finns så  många bra sätt att ta del av Guds ord på idag. Bibeln är ju givetvis alltid bäst men här är ett bra exempel på ett tillägg och det är ju något visst med kristen musik tycker jag.
 
 
 

Soup on wednesday

En dag blev jag serverad en mycket god soppa hemma hos en av mina vänner. Det är en morotssoppa med citron och ingefära. Och jag tänker: när man ändå måste äta, varför inte göra god mat!?
 
Receptet kommer från Ica Buffé och länk finns här
 

Middagsvila

Det finns ingen mer underbar middagsvila än den när man kämpat länge med att få barnen att sova. Och det äntligen blir tyst. Och soffan tar emot en när man faller. Och solens varma strålar sköljer över en. 

Nej, den vilan är nästan oslagbar.
Valentine

Imorse var det roligt att gå upp. Jag hade ju köpt en ballong till min Lemonie. Den har hon lekt med hela morgonen. Det är en ljuvlig känsla att få göra sina barn glada. Sen lite danonino på det, vem blir inte glad då hallo!!!?
 
 

Biscotti

Jag och Lemonie gjorde ju mandelbiscotti här om dagen. Så här såg de ut. Och de blev faktiskt goda också, det är ju stort. Jag hittade ett recept med råsocker i och sen la jag även till några droppar bittermandelarom vilket gjorde susen.

Perfekta att packa ihop i en cellofanpåse och ha med som ge bort present.
Jesus Culture - Rooftops (by Aldrich & James)

 
"Here I am before You, falling in love and seeking Your truth
Knowing that Your perfect grace has brought me to this place
Because of You I freely live, my life to You, oh God, I give
So I stand before You, God
I lift my voice cause You set me free

So I shout out Your name, from the rooftops I proclaim
That I am Yours, I am Yours

All the good You've done for me, I lift up my hands for all to see
You're the only one who brings me to my knees
To share this love across the earth, the beauty of Your holy worth
So I kneel before You, God
I lift my hands cause You set me free

So I shout out Your name, from the rooftops I proclaim
That I am Yours, I am Yours
All that I am, I place into Your loving hands
And I am Yours, I am Yours

Here I am, I stand, with arms wide open
To the One, the Son, the Everlasting God"

Sjukt

Så där ja. Sjukdomen är äntligen över. Man glömmer alltid hur jobbigt det är att vara sjuk när man är frisk. Detta var riktigt hemskt! Förkylningsvirus med allt man kan tänka sig. På lördagsmorgonen vaknade jag och Jeremia med vätskebrist och satt och kräktes medan barnen låg på golvet och skrek med snoret rinnandes. Haha! Sjukt sjukt!
 
Men idag är sol. Och jag känner för att byta sänglakan. Vädra ur. Andas in. Sätta på play igen och låta livet rulla fram. Smaka på nybakade mandelbiscotti jag och Lemonie gjort. Mums!
 
Via pinterest
 

Citroner till dom sjuka

Jag och Chanel är sjuka. Febriga och förkylda. Trist var ordet. Det enda positiva med det är att jag får umgås med Jeremia lite extra nu när han måste vara hemma. 

Man kanske skulle grabba en citron från det nyinköpta trädet och blanda ihop en liten uberblandning så man blir frisk.