Kastad i fördärvets djup....

"När glädje är i stugan, står sorgen i förstugan"

Kan inte mycket annat än att hålla med. Vill inte erkänna att det är sant men var och varannan dag erstätts min glädje av denna svarta sorg . När jag väl lyckats fånga den sanna glädjen i mina händer smyger den sig iväg lika snabbt som den kom och ersätts av bedrövelse och förtvivlan.

Det är få gånger jag känner att jag faktiskt är lycklig på riktigt. Få gånger då jag känner mig fri från alla dessa problematiska och påfrestande tankar som fäster sig vid min hjärna. De hemsöker mitt huvud var dag och de påminner mig om mina bekymmer och problem jag blundar för. Det är tankar som upplyser mig om vilka omöjligt-att-lösa-problem som väntar och förvirrande tankar som går utom mitt förstående d.v.s. frågor som jag troligtvis aldrig kommer finna svar på. Men sedan kommer det en dag, en minut, en sekund då jag återigen får känna lycka. Då mina problem känns minimala och långt borta. Då ser jag bort mot en blåfärgad himmel och ler inombords, jag känner mig för en kort stund lätt till sinnes. I detta tillstånd vistas jag bara i en kort tid. Efter ett ögonblick, efter en kort tid, är jag ännu en gång kastad i fördärvets djup. Mina tankar är på nytt fängslad hos honom, han med armar av bojor och med ett hjärta av nät...


Killarna tycker till!


Efter noggranna undersökningar har jag fått fram en hel del om hur vi flickor borde/ inte borde vara.
Här nedan är en salig blandning av synpunkter jag har fått in.

1. Killar gillar att få komplimanger, mer än vad vi tjejer tror.
2. Killar älskar att få sms.
3. Dem tycker att vi ska visa mer uppskattning för saker de gjort för oss. Exempelvis en present de gett till någon ung och fager dam.
4. Vi tjejer borde ta lite mer intiativ. (Detta svar fick jag av många)
5. Nån annan säger så här: ni ska vara allmänt snälla, stå upp för er själva, visa karaktär utan att vara för kaxiga. Var trevliga utan att bjuda för mycket på er själva!
6. Vi ska tydligen inte leka svårfångade för då kan vi uppfattas som riktiga fjortisar, så kom ihåg det!
7. Någon annan sade att han inte gillar när tjejer påpekar små detaljer, anmärker saker som exempelvis har med deras kläder att göra. Vad nu det kan betyda?
8. En kille ville upplysa oss om att killar faktiskt också har känslor även fast de inte alltid visar det, så de uppskattar om vi också kommer ihåg att fråga dem om allt står rätt till.
9. Sen är det ju också så att de flesta killar är väldigt svartsjuka, och det tror jag de flesta tjejer har kommit i underfund med vid det här laget.
10. Sist men inte minst, en kommentar av en mkt kär vän: hmm.. asså vi killar vill egentligen prata om känslor och sådär.... men de flesta vågar inte :(. (och jag tror också att det någonstans långt inne i deras hjärtan finns en liten, liten del som är precis lika känsliga som små kristallglas även fast de många gånger verkar så kalla och hårdhjärtade.)

Om du har fler synpunkter så får du hjärtligt gärna kommentera.
Och förresten, ni killar som har fått era synpunkter framförda på min blogg, känn er hedrade.Ordspråk att minnas...

"Den som tar, han har"

"Det vi inte gör idag, slipper vi göra imorgon"

"Det man inte gör idag, får man göra igår"

"Det man inte vet om, har man ingen aning om"

"Det man inte minns, har inte hänt"

"Man ska inte kasta spjut i radhus"

"Man ska inte kasta pil i gummibåt"

"Man ska inte kasta vatten i glashus"

"Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla"

"Hellre en flaska i handen än en dunk i ryggen"

"Om  man behöver bra kläder är det dåligt väder"

"Hellre en skinande bit än en vinande skit"

"Hellre bortkommen och omkörd än omkommen och bortkörd"

"Förtala är silver, förtiga är guld"

Sthlm Boogie

Sthlm Boogie


Ni som har sett Stockholm Boogie ni förstår. Ni andra... erhm...får njuta av en vacker bild helt enkelt.

Kille? Se och lär....

Ja tack!
1. Ta det som en självklarhet att bjuda på maten.
2. Var uppriktig och ärlig. Vi uppskattar verkligen när ni är ärliga även fast det innebär brustna hjärtan. Låt oss inte gå runt och undra hur ni känner utan berätta för vi vill veta.
3. Visa att du har god hand med barn. Det kan räcka med att visa extra kärlek till lillasyster. Det är så ni får oss på fall.
4. Välj att kalla henne vacker istället för sexig!
5. Tjejer får aldrig nog av fina komplimanger. Vi blir svaga för vackra ord. Det är nyckeln till vårat hjärta.

6. Sist men inte minst. Det allra finaste han kan göra är att överraska henne när hon minst anar det. Lägg ner lite tid och ansträngning för att ta reda på exakt tid och plats. Skippa blommorna å de dyra presenterna och visa istället att ni faktiskt har lagt ner just tid och ansträngning!

Nej tack!
1. Försök inte fiska komplimanger genom att ständigt säga hur ful, jobbig och irriterande du är. Tjejer gillar självsäkra killar.
2. Var inte den där desperata och efterhängsna killen som ringer och sms:ar fler ggr om dagen. Visa att ni har ett liv.
3. Lek inte med våra hjärtan. Stick inte bara efter att ni har fått den där  kyssen eller myskvällen i soffan. Ni sårar oss mer än ni tycks förstå!
4. Ibland blir det alltför mycket av det goda. Om ni vill uttrycka er kärlek till en tjej så låt det inte bli för tjatigt. Vi föredrar någon fin och personlig kompling framför att höra de tre orden "jag älskar dig" flera ggr om dagen.
5. Prata aldrig om era gamla ex framför någon annan tjej. Eller ännu värre, jämför aldrig någon tjej med eran senaste tjej.