How to Know God Face to Face

Den finns en serie på 6 youtube klipp med en "predikant" som heter Bruce Allen. De är så otroligt bra! Men det kanske inte är något för den som lever på andlig mjölk istället för fast föda (se Hebr 5:12-14). Man bara tas till nya höjde alltså så lyssna gärna till part 4 och 5 i alla fall. Det finns såå mycket mer för oss!!!!!!
 
 

Words

Picture via pinterest

The Journey of Mine

Jag har alltid varit kristen och vuxit upp i ett kristet hem. Det är den största gåvan jag fått i livet. Att jag har vunnit frälsningen tack vare mina föräldrar. Och från barndomsåren har jag så otroligt starka Gudsminnen. Alltså på vilket sätt jag såg på Gud. Jag var ju barn, så oförstörd och så 'oskeptisk' mot allt. Och det är just sådan vi bör vara för att komma till himlen står det. Förmodligen är det därför jag hade sådan underbart fin relation till Jesus också. 
 
Pappas lovsånger tog verkligen tag i mitt hjärta och några bibelord som han lärde mig sitter som berget. Och mamma läste bland annat bundisarna (en berättelse om två syskon som fick besöka himlen) som fick mig att söka himlen som aldrig förr. Det var bara så ljuvligt alltihopa. Sen kom tonåren och då var man lite mer instabil som det kan vara. Gud fanns i hjärtat genom allt och jag slutade aldrig läsa Bibeln trots att jag levde ganska ytligt. På konfirmationslägret minns jag till och med att jag gick fram till förbön och slogs till marken av Guds härlighet. Det är det största beviset jag har för att Gud är verklig, något som ingen kan ta ifrån mig. Remi Höidahl lade handen på mig och i samma sekund var jag på marken. Det går inte att förklara på annat vis än att Guds härlighet är så stark att vi knappt uthärdar den. På ett bra vis. Hans storhet och Gudakaraktär bevisas där. 
 
Sen blev jag mamma och fortsatte nog på något sätt leva ett ganska vanligt liv. Det betyder inte att det har varit dåligt eller olyckligt. Frälsningen har alltid varit min skatt och vilken enorm välsignelse det är att få ha familj (*glädjetårar*). Utan jag pratar först och främst om mitt andliga liv som i.o.f.s. tar uttryck på andra plan. Men nu när jag är brinnande för Gud förstår jag i alla fall så väl att något fattades mig som kristen. Och jag förstår precis varför min själv var orolig. Varför jag lätt blev rastlös hemma med barnen. Varför jag var så lättstött. Varför jag sökte bekräftelse på instagram, på bloggen och bland människor ö.h.t. Jag var så förblindad att jag inte ens såg det själv. Men nu ser jag så tydligt för jag har köpt ögonsalva som det står i Upp 3:18. En djup relation med min älskade vän Jesus fanns inte där. 
 
Två vänner till mig började skicka youtube-klipp om Gud kontinuerligt och började prata om att de funnit något djupare i Gud. De talade om att gå ut och be för sjuka. Om att börja vittnat om vår Gud! Det var som en eld som började ta tag i mig också. Jag konstaterade att jag knapp aldrig sett någon bli helad, aldrig fört någon till frälsning, och framför allt att jag knappt hört Gud tala till mig. I alla fall inte på daglig basis. 
 
Efter några veckor började jag söka Gud i min ensamhet. När jag satt själv i bilen skrek jag till Gud. Jag sa att jag ville ge hela mig själv för att finna honom. Medan tårarna strömmade ner för kinderna ropade jag att jag ville ha mer. Mitt liv har förändrats otroligt mycket sen dess. Det går knappt att beskriva. Fast om jag måste tror jag att jag var insomnad, att jag var ljummen, som det också står i Upp 3 men äntligen fick bli het. 
 
Jag är långt ifrån fullkomlig och där jag vill vara med Gud och så är det när man vandrar med honom. Man vill bara ha mer och mer och man förstår bara bättre och bättre hur mycket större, heligare, mäktigare och viktigare han är. Men jag är så fruktansvärt tacksam för vad Han gjort med mitt hjärta dessa senaste månader. All ära tillhör verkligen honom för detta, förstå det! Både i min ensamhet och när vi började träffas och be i bilen började jag få uppleva Gud. Ibland har det varit på ett 'fysiskt bevisbart' sätt som t.ex. när vi bad i bilen och jag kände hur Gud manade mig att säga att vi var på helig mark. 'Nybörjare' som jag var vågade jag ju knappt tala ut det, och jag tänkte som man ofta gör: "det är väl bara jag själv" men jag sa det ändå och precis därefter fick jag ett bibelord där jag högt läste upp orden: ta av dig skorna ty platsen där du står är helig mark. Av alla bibelställen i den tjocka boken fick jag just det. Jag blev så obeskrivligt glad att han ville tala till och genom lilla mig. Sen ibland har det varit i hjärtat jag upplevt honom. Sådana där kärleksmöten som ingen annan skulle förstå, som ingen annan behöver förstå, för det är bara mellan mig och honom. Men det är för mig och för alla som finner den, en skatt långt mer värd än allt guld på jorden! Ja, han är verkligen som ett levande vatten och den som dricker ur honom ska aldrig törsta och ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram. Detta är jag ett vittne till. Ja, ni ska veta att det går att älska Bibeln på riktigt, inte genom pliktkänslor falsk kärlek. Det går att förundras och få uppenbarelser  över varenda mening man läser. Det går att höra Jesus oavsett hur, var eller när man kommer till honom. Det är inte bara din pastor som får det. Det är inte ens svårt. Du behöver inte ens vara proffskristen eller något. He is just a breath away! Jag vet! Var bara stilla. 
 
Nu blev det långt, och jag skulle kunna fortsätta läääänge till. Åh, ni förstår inte!! Mitt hjärta flödar över!!!! Jag vill bara prata om Jesus jämt. Det är som att när någon nämner hans namn slår något i gång i mig och jag kan inte sluta. Det är väl en försmak på himlen där vi kommer prata om och prisa honom i evighet. Detta himmelska liv med Jesus blir mer och mer verkligt för mig. Inte ens tv, film, inredning och kläder är intressant längre. All tid jag får vill jag lägga på att vara med honom. Det är inte bara ett intresse, en hobby eller något jag försöker få undanstökat på någon slags checklista. Det är mitt liv. Och jag tror verkligen något stort är på gång som inte bara rör mig utan miljoner fler...
 
Picture via pinterest

Believer


Only good in God

Är det inte så sorgligt som denna text i bilden uttrycker? Han, Gud, är en levande person som man kan vara med och prata med och han kan bli ledsen. Vi är ju skapade till hans avbild så allt vi skapades till härstammar från honom. Vilket också betyder att allt vi behöver finns i honom. Han har lagt evigheten i våra hjärtan står det. Och hur den 'längtan' tar sig i uttryck är olika och den kan människan försöka på så många tokiga sätt fylla, men det är i honom som den blir mättad. VILKEN FRID VI HAR I HONOM!! (Joh 14:27)

Så om man vandrar med Gud istället för att ignorera honom skulle man aldrig skylla kaoset på honom!
Steffany Gretzinger - Out of Hiding

 
 

Prayer

Pic via pinterest

About blessings

 
Om Han får, kan det mycket troligt bli så att Gud flyttar och tar bort saker ur ens liv. Och automatiskt brukar vi tar det för fienden. Men Han, vår käraste Fader vet bättre än vi så när vi ber Gud om välsignelse så tror jag han ibland måste flytta på saker så att det goda kan få rum. Han kanske måste flytta på en vän, ett jobb, rikedom osv. Din vän kanske har blivit som en gud för dig och du kanske söker bekräftelse i den istället för hos Gud.
 
Ett bibelord som kommer till mig nu är: mina tankar är inte era tankar och era vägar är inte mina väger. Alltså vi förstår kanske inte allt gör först men vi ser i efter hand. Pröva allt inför Herren förstås. Ibland är det ju fienden som vill stjäla från dig men ibland är det Du själv och dina "världsliga begär" som står i vägen för Guds goda. Och på tal om det goda vill jag tillägga att jag fått upp ögonen för vad detta betyder, i mitt liv alla fall. Alltså andliga gåvor! Jag vill ha det mer än något annat! Är det inte det vi kommer ha kvar för evigt? Visst är det väl inte huset eller den nya iPhone:en ? Nope, have your way in me, Lord!!!
 

Meaning

 

The awakening

Jag är övertygad om att Gud väcker upp sitt folk just nu. Människor som har varit insomnade blir väckta igen. Alltså jag menar, kristna som har levt ett hyfsat okej kristet liv men Inte mer, kallas nu upp ur sin koma. Och jag är så överväldigande lycklig för detta.

Lyssnar Du till kallet? Hör du när han ropar? Det är därför det står, du som har öron Må Höra! Så var inte för stolt eller upptagen av dig själv så du missar det. Det kanske inte blir några fler rop på ditt liv hallo. Och kanske klarar du dig nätt och jämnt till himlen men två saker har jag förstått och det är att svåra tider är på väg, strax innan Herrens återkomst. Inte bara för okristna utan även kristna kommer få tufft och bli frestade. Varför skulle det annars stå: vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma...? Det andra är, att vi bestämmer här på jorden vilka vi blir i himlen! 

Så vad är det man bör göra då? Jag tror så här. Lär känna Jesus!! Alltså jag menar på riktigt. Ensam när ingen ser. Jag vet inte om det är en speciell nåd för denna tid men personligen har jag mött Gud så starkt när jag varit själv med honom. Och jag får bilder och drömmar. Har du det? Det är en livsviktig nyckel tror jag, att kunna se med sina hjärtas ögon. Ja, men tänk bara, skulle du känna igen Jesus om han var förklädd till ett butiksbiträde? Ja, det skulle du om du sett honom för ditt inre. I ditt hjärta. Det är inte flummigt eller fånigt! Den dagen himlen uppenbarar sig kommer alla förstå hur verkligt det andliga är. Det är en annan dimension som bara går att nå via hjärtat. Jag blir typ eld och lågor bara jag skriver detta!!! 

Tänk på det som är där ovan. Fyll dig med sådant. Ät ordet. Bli ordet. Så det förnyar ditt sinne. Förstå vem du är i Kristis. Nu lever inte längre du utan Kristus lever i dig. Det betyder således att vårt eget har dött bort och då förstår man 'ta vårt dagliga kors'. Omvänd dig varje dag! Be Gud överbevisa dig om din synd så att Han kan få ta mer plats i dig. Gaah! Om vi bara visste vad 'repentence' betydde. Sann omvändelse i tårar genom dha. Då, från den sekund vi är villiga, skall han lysa upp vägen och bönhöra. A broken heart is an open heart! 

Tillslut vill jag bara säga, var inte rädd! Allt som skall ske vid tidens slut börjar med att Gud varnar oss för att han Älskar oss!!! Be att få se mer av honom så drivs all fruktan bort. He IS love! Och han ger dig det största priviligiet någonsin, att få vara med i den sista striden. What an honor!