Emotional freak

"I'm an emotional freak with a crippled heart cause I believe in true love, I believe in love"

 

 


Gorillaz och ett grönt äpple

En kväll som denna lyssnar jag på Gorillaz två nya låter och äter ett grönt äpple. Gröna, sura, glansiga äpplen är snygga och de känns väldigt fräscha.Träden

Men nu ska jag ha inte ha roligt mer. Träden väntar. Eftersom jag studerar till landskapsarkitekt måste jag tydligen kunna massor av träd. Inte bara urskilja och veta dess karaktär utan också lära de latinska namnen. För att lätt kunna beställa in växter till en ny plats till exempel. 50 träd i taget. Pust. Här nedanför ser ni en Picea Abies eller gran som vi säger på svenska.Serietecknare Jan Stenmark

Eftersom snön attackerar utanför fönstret tänkte jag bli lite glad. Syster Therese visade mig Jan Stenmarks serier/bilder. Sådan underbar ironi och humor...

 

 

 

 

Sol vind och vatten

Photo by Thomas Prior

En sol ska lysa starkt på mig
och be mörkret flytta sig
En havets vind ska svepa in
och skölja över själen min
Jag ska lämna, jag ska gå
Jag ska vinka ett hejdå
För en blå himmel ropar klart
ta min hand och kom nu snart...

Fusklapp eller hur var det?

Alltså man fick ha med sig en så kallad fusklapp till tentan imorrn. Den fick inte vara större än A5-format så nu har jag skrivit så smått jag kan. Rena rama hieroglyferna alltså! Men vad gör man inte för att slippa lära sig utantill?

Jag har en liten bit kvar längst ned och nu har jag ångest för vad jag ska skriva till. Det handlar ju ändå om 700sidor litteratur. Nåväl, detta är i alla fall min käraste ägodel nu. Jag skulle hellre ge bort min garderob än denna!!


That's what friends are for

Fyra glada vänner plingade på mig en eftermiddag som denna. Bara för att uppmuntra i mitt tentaplugg. Det gör gott att veta att man har vänner!

Maria och jag avslutade givetvis denna trevliga sammankomst med lite interna och sjuka påhitt. Man har ju liksom vissa vänner som man bara kan spåra iväg med. Helt totalt!

 

-En apa till en apa


Hold on dear life

När man minst letar dyker det upp låtar som man inte vetat om.
De har bara legat och väntat lite på en.
Dear  Life - Anthony Hamilton

 

by Peter Lindbergh

Dagens arkitektur

Är det sådana här byggnader vi vill bo i och omgärdas av? Jag vet inte men det är i alla fall dessa storskaliga byggnadsteman som dominerar på arktektursajterna. Dessa ofta massiva klossar med många plana ytor och kalla färger.
Det må vara stilrent och elegant men det är väl knappast intimt och mysigt. Det må vara coolt och beundransvärt i vissa avseenden men vill man verkligen Bo och Leva i ett sådant hus?

Bellevue medical center, hdr architecture


building in lagoa das frunas, aires mateus


House M by Titus Bernhard Architects


Symposium, MVRDV

OH DEAR


Spreading her wings

Natalie Portman by photographer Peter Lindbergh, Vogue US january 2011

 


Bokmärken


Jag börjar få lite panik. Jag har för många sparade bokmärken på webbläsaren. De är för många och jag hittar inte så bra längre. Borde väl rensa antar jag, men det gör lite ont.

viacomit.net - en länk för grabbar skulle jag vilja säga. Sportmärkes nyheter, musik m.m.
jakandjil.com.blog - en blogg för den som gillar mode. Den är ganska välkänd nu anar jag.
trussardi.com - mode, konst, desgin m.m. Trussardi är ett cool märke men sidan uppdateras sällan så den försvinner. Deras logga/sigill är beundransvärt snyggt måste jag säga.

Där tog det slut. Jag klarar inte ta bort fler. Tre i taget!


via JakandJil

Djur

Jag gillar egentligen inte djur så mycket. Men så insåg jag nyss hur många av mina sparade bilder som faktiskt har djurmotiv. Jag tänkte: nej, det kan inte vara sant, jag är inget löjligt djurfreak. Men jag antar att jag visst tycker en del är ståtliga och majestätiska. National Geographic har en hemsida med massiva djurfoton (Ih, nördvarning på djurlänken alltså).

Photo by Piet Flour
Photo by Mario Testino


Photo via National Geografic
Photo by Paul Taggart

Up for real

Inspirerade av Disney's Up. Ingenjörer, ballongpiloter och forskare samarbetade. Huset flögs med människor ombord. Hus: 16x16 ft, ballonger: 300, färdsträcka: 10,000 ft, färdtid: 1h


Courtesy of National Geographic Channel

So dreamlike

Den slutar aldrig vara bra. Trots alla dessa år.
Det känns bara så speciellt när jag lyssnar på den...

 


Today!


Plugget gör mig galen
Men solen gör mig lycklig.
Sängen gör mig sömnig
Men kaffet gör mig pigg.
Ensamheten gör mig tyst
Men Viola gör mig sprallig.

John Legend – Don't You Worry 'Bout A Thing


Sculptures and creations

by AdrianTranquilli


By Fraser Ross


By Kang S. Lee


By Rosamund FelsenBy Livia Marin


Via Yimmy's Yayo


Goddess Nike Riding in Chariot $79,95


By Laurent Craste


By Lisa BlackThe tickle sculpture $64,95


Kläder!

Jag skulle inte våga påstå att jag är utmärkande bra på det här med mode och min blogg är inte en idag typisk modeblogg. Men! Jag tar ändå del av nutida modet eftersom jag också handlar kläder i vanliga affärer och jag gillar vad jag ser just nu. Jag gillar de kläder och trender som verkar "inne". Jag tycker mig se starka färger, enfärgat, totalt vita outfits, kavajer, bohemiskt och långklänningen förstås.

Bergdorf Goodman 2011 Catalogue


Zara Mars 2011 Lookbook


Mango 2011


Tommy Hilfiger 2011HM spring/summer 2011

Matthew Williamson spring 2011

Trådar på internet

Alltså jag måste bara ta tillfället i akt och uttrycka min glädje över forum och trådar som skapas på internet. Genom dessa kan man alltid hitta någon som varit med om samma sak som en själv. Man kan egentligen få svar på allting. Jag älskar!

No gums here anymore


Jag har tänkt på en sak och jag har kommit fram till att tuggummin är onda. De må vara fräscha och bra för tänderna men vilka hemska negativa konsekvenser det finns.
  • Genom att de låter sig tuggas på tror magen att den ska få mat och blir superhungrig när det inte kommer någon föda. Mycket ont i magen alltså!
  • Man sväljer en väldig massa luft. Mycket mer ont i magen!
  • Man kan råka svälja det. Massvis ont i magen!
  • Om man är på olämpligt ställe (typ i ett möte) kan man inte spotta ut det och tvingas tugga tills det löser upp sig (om man inte vill svälja förstås).
  • Det kan råka fastna i håret och då blir det ny frisyr!
  • Om man spottar ut det utomhus kan det fastna i näbben på fåglar och då kan de dö!!!!
  • Förresten tycker jag att de flesta (förutom de som utövar Brad-Pitt-tugga-looken) ser fula ut när de tuggar tuggummi, om man får säga så.

Ja, ni ser ju själva. Det här är inte klokt. I fortsättningen ska jag hålla mig till the real stuff. So fresh and so clean!


Filmer kommer


Win Win, 18mars 2011 (USA) (7,8)                         Water for Elephants, 15mars 2011
Paul Giamatti                                                          Reese Wihterspoon och Robert PattinsonNever Let Me Go, 25mars 2011 (7,3)                       Heartbreaker, 8april 2011 (6,8)
Andrew Garfield, Carey Mulligan                              Vanessa Paradis
och Keira KnightleyThor, 29april 2011                                                   Limitless, 29april 2011
Natalie Portman, Anthony Hopkins                            Bradley Cooper, Abbie Cornish och Robert De Niro
och Stellan Skarsgård                          X-Men First Class, 3juni 2011                                    Captain America, 12aug 2011
James McAvoy, Jennifer Lawrence, January Jones,     Chris Evans, Tommy Lee Jones och Dominic Cooper
Zoë Kravitz and Rose Byrne                                   
Beginners, 9sep 2011 (7,7)                                   The Three Musketeers, 14okt 2011
Ewan McGregor                                                    Orlando Bloom, Christoph Waltz och modellen Milla JovovichHangover part II, 25maj 2011                            Transformers 3, Dark of the Moon, 1juli 2011
Liam Neeson, Bradley Cooper och                       Shia LaBeouf, Patrick Dempsey och
Zach Galifianakis                                               modellen Rosie Huntington-WhiteleySherlock Holmes 2, A Game of Shadows,                  Batman 3, The Dark Knight Rises, 20juli 2012
16dec 2011 (USA)                                                   Christian Bale, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt
Robert Downey Jr, Jude Law, Rachel McAdams           och Morgan Freeman
och Noomi Rapace

Elegant i vinteryra


 

 

Family Circus by photographer Paolo Roversi

Pengar och lycka

De säger att pengar inte gör en lycklig. Jag funderar över påståendet och antar att jag håller med. Eller gör jag verkligen det? Vem var det som kom på det uttrycket egentligen? En rik eller en fattig? Det är faktiskt stor skillnad. Pengar må kanske inte inge en fullständig inre lycka men de kan verkligen göra saker och ting enklare i livet. Speciellt för någon som inte haft bra ekonomi på länge men plötsligt får det. Jag tror att djupa bekymmer i mångt och mycket kan försvinna om en människa har nog med pengar. Problem föder ju bekymmer och bekymmer föder nya problem. Men ett viktigt tillägg i fråga om lycka och pengar är vad en människa gör med pengarna. Jag tror att en man som välsignar blir betydligt lyckligare än någon som håller de för sig själv.

Jag kan inte påstå att mina nya skor Inte ingav ett härligt lyckorus. Människan är ju materiell vare sig vi vill det eller inte. Jag antar att lycka kan tolkas olika och att det är där man måste utreda tankeställningarna som kommer. Min slutsats blir kanske att: skor ger en sorts kort lycka och Jesus ger en annan slags evig lycka!


Postludium


En Krigare

En Krigare

Benen har burit honom i över nittio år och hoppet om det som ligger framför kommer bära honom de resterande.

Vedträ efter vedträ, långvariga sällskapsspel för hennes skull, gunga i hammocken då sommaren viskar sin bris.

Det är saker som hör till, fina saker.

”Sommaren är min vän. Vintern är min fiende, det värsta jag vet.”

Krig förklaras när marken färjas vit. Flingorna blir bomber. Så lätta men så tunga. De kommer flygandes i flock och bildar murar. Framåt marsch. Till attack.

Det börjar smälta, segern är vår.


Kamera YvigHänder

Jag är lite besviken och irriterad. På mig själv. För att inte de framkallade fotona blev så bra. Suck!
Bara 3-4st blev okej och resten vill jag inte ens uttala mig om. Jag skyller på att kameran kanske inte är så bra, men vet om att jag egentligen borde tagit mig tid att fatta det där med slutartid och trams.

Nu åter till läxorna. Som aldrig tar slut. Det passar nog bra att min vän Erik gästbloggar ikväll.


Bebs for till Tess


I helgen var jag hos min vän Theresia i München där våren står i farstun. Det var det bästa lov jag någonsin tagit mig. Du är mest bäst Tess och jag tycker du ska komma hem och bo hos din vän Rebecka!Retro Fashion

Bridget Hall for Polo jeans 1996


Michael Ives for Reebok 1987


Isabelle Townsend and Thomas Moore Ralph Lauren 1987Eternity1994 by photographer Bruce Weber


By photographer Nadir summer 1990


By photographer Arthur Elgort 1984Nike september 1988

Välskriven lyrik


"As each morning brings sunrise
And the flowers bloom in springtime
On my love you can rely
And I'll stay with you"

John Legend - Stay With You

Linda Farrow Lookbook 10 by photographer Tim Barber


Jag är väldigt vaken

Det här är inte klokt! Grannen utövar något som låter jordbävningslikt och jag kan inte sova nu! Är de tvugna att göra vad de nu än gör, kl. 08.00 på morgonen? Suck! När jag ändå är vaken... Mysiga och snygga foton från en bra hemsida.

Simone Lueck


Siliva MogniBrendan George Ko


Pedro Ramos


Nigel Bennett


Mando AlvarezJuliane Eirich


John Divola


Livia Corona


Christian HansenJag har fått nog


Nu för tiden, i dessa dagar, i detta samhälle ska allt vara nytt, coolt och unikt. Man ska finna oupptäckt musik, ha coola kläder, vara först med att se vissa filmer, och man ska vara unik och speciell. Nu för tiden ska allt ska gå snabbt dessutom, titta bara på dagens barnprogram och filmer. Vad som mer hör till denna tid är vårt sociala behov som totalt gått överstyr i form av communityn där man blottar sina liv t.ex. Detta community jag speciellt tänker på, besöker man inte bara för att oskyldigt hålla kontakt med vänner utan för att faktiskt snoka i andras liv. (Om detta inte gäller dig så gäller det iaf för minst hälften av dina vänner, så se upp för vad du delar med dig av).

Jag är också en del av den här tiden så på många områden följer jag samma trender, men jag inser mer och mer hur trött jag är på detta. Kan man inte få vara som man är? Kan man inte få ha kvar sin gamla Nokia 3310? Kan man inte få vara pensionärslik och älska när allt går långsamt? Kan man inte få ha Legally Blond som sin favorit film? Jovisst, tänker vissa, det är klart att man ska vara som man är, Men är det verkligen möjligt att vara sådan jag beskrev ovan utan att verka löjlig eller tråkig idag?

Jag förstår mer och mer hur stor min längtan är till det som är sant, till det som håller, till det som gör mig lycklig, till det som är äkta och till det som ger mig frid. Jag har funnit det! Och jag tänker hålla fast vid det, hur löjlig jag än må vara.


Solo


by photographer Mikko Lagerstedt

I hold the key myself


I natt har jag sovit uselt och var till och med tvungen att gästa Maria mitt i natten
för att hämta nässpray. Så nu sitter jag här med feber och tycker synd om mig själv.
Jag sneglar på min tjocka läxbok och tycker ännu mer synd om mig själv.
Den där boken tar bara aldrig slut och jag har inget annat val än att leva med den
de 3 kommande veckorna.

Men så slår mig tanken nu, att det inte hjälps att klaga.
Jag kan lika gärna bestämma mig för att vara glad och för att se de positiva tingen
som omger mig. Det är ju faktiskt sol idag.
Och Debbie är faktiskt här för att hålla mig sällskap.


via deviantart.com

Lång fotoserie från gamla dar...

Idag är jag hemma från skolan för jag är suuk och jag har hittat mången gamla bilder från förr. Väldigt super massa många faktiskt. Dessa foton här nedan är ganska många men ändå bara en bråkdel av alla jag äger. Jag har givetvis suttit i ångest och valt ut vilka jag skulle lägga upp och jag är givetvis inte helt nöjd utan fortfarande osäker. Nåja, här är dem iaf i kronologisk ordning med enstaka undantag.

 Slut!