Daagens visa!!


Värme o Maya

Nu säger meteorologerna att varmare tider är på inång. I dagarna kommer det ett lågtryck in över skåne som för med sig plusgrader, detta drar sedan vidare norrut. Så hurra igång det nu Maria å alle andra som vistas i Skåne, ja njut av den ynkliga vårvärmen som börjar komma.
I Uppsala sägs det iaf bli 1plusgrad på fredagkväll. Jo, nog är det skillnad jämfört med gårdagens 27-!!!

För övrigt vill jag säga att det är härligt med vänner som Maya. Hon är en totally sweet friend som tar tag i saker. I egna händer. Ringer upp och verkligen Bestämmer en träff (med exakt datum och tid), för att förhindra risken att det inte blir av annars. Igår var hon hemma hos mig och Debora. Vi såg på a perfect murderer (inte Mord i Sinnet Maya hah).

Vilken dum fråga alltså. Såklart man längtar efter våren. Alla gör det! De där 17procenten fattade nog bara inte frågan eller så råkade de säkert klicka i fel svar.Why does it always rain on me la la la...


Man skulle kunna säga att denna bild är tillägnad Debra som nyligen råkat tvätta ipoden och alldeles nu råkade paja sin nyinförskaffade mobiltelefon

"Ja, nu är det bara datorn kvar. Jag skulle lika gärna kunna kasta den i marken."
"Jag har en stark dödslängtan!"

Nervigt OS

Alltså jag måste få säga att jag blir alldeles för nervös när Sverige är med och tävlar i OS. Som när Anja åkte alpinade trots hennes värk i benet eller som nu när Charlotte och Anna körde sprintstafetten. Ibland går jag iväg bara för att jag inte orkar med spänningen... hah. Vi får hoppas på att Sverige kammar hem en sjunde medalj i årets vinterOS, inte för att det är något att hurra för när man jämför med USAs 24, Tysklands 18 eller Norges 12 men vårat kära grannland Finland ligger faktiskt bara på 23:e plats på medaljlistan.


by Annie Leibovitz

Ibland när jag ser sådana här bilder från tagningar eller feltagningar som kommer i slutet av filmer så brukar jag tänka att dom måste ha väldigt kul där. Det måste vara ett riktigt trevligt jobb emellanåt. För övrigt älskar jag verkligen den där sista bilden. Go javafolket!Ser du vad det är eller är du Lost?


Hej igen!

Hej igen bloggen!
Idag var jag i skolan. Jag satt bredvid Emmanuel. Plötsligt upptäckte han att han hade skrivit negerboll i sin anteckning men minns inte hur, när eller varför. Det var roligt.
Nu ska jag snart åka till Ikea. Jag är arg på dom. Dom har börjat ta 5kr för sallad o bröd. Hur snålt är inte det? Petra gör något åt det!
Någon otipapd sa nyligen att min spotifylista var bra. Jag blev glad. Så glad att jag gör den tillgänglig här Vår 10.
Det är snöstorm ute.
Någon reste nyss bort men till var vet jag ej. Jag blev ledsen. Han lämnade oss för hur länge då?
Det är sportlov. Jag ska jobba hela veckan.
Hej Då!


När man var liten o späd...

Hej!

Hej bloggen!
Idag har jag varit i skolan. På eftermiddagen slapp jag besiktiga bilen. Pappa gjorde det.
Ikväll byggde jag en lyxvilla i Sims (åhjo, håna mig inte nu. Ni tevespelare är minst lika löjliga!!!!)
Jag har lyssnat igenom en musiklista från "Återbudaren". Den var bra.
Nu ska jag sova. Tidigt. För en gångs skull.
Hej då!


Photo by Pedro Ramos

Dagens PhotoArtby Alexandra Zaharova

Lista listigt nu

Maya var hos mig och Debora för att hälsa på härom dagen. Hon visade oss text från en bok hon hittat i USa. Eller egentligen var det ingen text utan det var bara en massa punkter på vad man kan skulle kunna lista upp hos sig själv. Bara för att lära känna sig bättre eller för att man helt enkelt gillar att göra listor. Som jag. Här är några och säg till om det är någon nörd som vill ha fler.
 • List all your typical daydreams
 • List all the beauty tricks you perform to make you look "better"
 • List all the ways jealousy has ruined your life
 • List all the things that usually goes through your mind before sleep
 • List all the lines you're sick of waiting in
 • List all the times you've said yes when you wished you said no
 • List all the reasons why you are inspired to stay alive


Skall religionsämnet försvinna helt nu?

Tydligen skall en del texter strykas ur kristendomens kursplan för grundskolor och som konsekvens av detta har över 700 protester skickats in till skolverket. I kursplanen har de i princip ersatt kursens inriktning och karaktär med syfte och kraven som ställs på eleverna. Bland annat har texter om kristendomen strukits som tidigare funnits med. Här kan du se en artikel ur Aftonbladet om det och även texten som togs bort --> artikel.

Varför skulle det vara något konstigt att undervisa om och ge elever förståelse för den religion som är grunden till hela vårt nutida samhälle? Om man verkligen skall förstå Sveriges historia kan det nog vara värdefullt om man förstår kristendomen som religion.


Nu är ju inte ämnet helt borta men det ser ut som att vi är på väg dit och de personer som vädjar till det påstår att religion är något en person själv kan söka information om och ta ställning till. Jag förstår tanken men jag håller inte alls med. Jag tror man förebygger fördomar bland unga om man kan lyckas ge dem en bild av vad det är som så många håller för sant och verkligt. Jag menar, detta med religion är en alldeles för stor del av vår värld och människors liv för att strunta i. Dessutom hör det till allmänbildning att veta vem Dalai Lama, Jesus Kristus och Muhammed var. Och nu tänker en del att man likväl skulle kunna införa dessa personer, bland andra, i skolämnet historia istället och stryka religion. Men för många är dessa personer inte bara en historisk människa utan någon utöver det naturliga, de berör ett ämne som är bortom en människas verkliga uppfattning. Historia och religion kan aldrig bli samma och låt oss inte försöka få dem att bli det.

Slutligen vill jag säga att vi givetvis aldrig kommer att leva i en fullkomligt objektiv värld utan yttre påverkan och inflytande. Och folk kommer alltid ha delade åsikter om olika saker men det betyder väl inte alltid att det är något negativt som man måste förebygga? Jag menar, olika åsikter kan vara både spännande och livsviktiga. Det är exempelvis inte nödvändigt att ta bort undervisningen om evolutionsteorin bara för att inte alla fullt håller med. Detta med en värld full av påverkan från alla håll tog jag upp bland annat p.g.a. de många föräldrar som säger att de vill skydda sina barn och låta dem välja själv. Jag undrar nämligen bara hur det är möjligt för att någon välja om det inte längre finns några alternativ?The new one for Haiti


Saker jag tänkt på...

 • Varför ger man bort lotter i present? Om personen ej vinner så var det en ganska värdelös present (vilket är det som oftast inträffar) men om den skulle vinna en förmögenhet skulle man förmodligen vara en aning bitter för all framtid. (Storasyster är grunden till denna tanke. Hon har en förmåga att komma på exceptionella och bloggpassande punkter).
 • Ibland tappar man bort saker. Grejer som man aldrig hittar. Detta brukar kunna framkalla en känsla av ovisshet och frustration. Tänk om man vid livets slut kunde få möjlighet att se var alla borttappade saker låg någonstans.
 • Tvångstankar är förrädiska har jag kommit fram till. Speciellt om man låter dem gro för mycket så att de tar över. Detta på tal om Debora som nyss sade att hon fick tvångstankar om att häfta sig själv i tummen och lite senare kände jag en liknande frestelse om att hyperkluddra över min fina teckning till mamma jag suttit med en timme.

by Solve Sundsbo14/2


Ha en himla bra Valentine's Day med sprak, ballonger, hjärtan, kramar och massa löjliga kort, överdrivna försök till en perfekt dag, förväntningar som inte uppfylls och för många gelehjärtan som får dig att må illa!!!! (Heh, det är inte helt omöjligt att det finns lite dold ilska bakom detta utbrott... suck.)

Robbie Williams - You know me


Den kan få vara med på Vår10 listan jag pysslar med.

Joakim von Anka räknade upp till fantasiljoner...

Idag hörde jag på radion att om man skulle förstora en atom till samma storlek som Jorden så skulle en kvark ändå bara vara lika stor som ett sesamfrö. Jag kan ej begripa hur tiny dessa kvarkar måste vara.

Lillebror David berättade om det största namngivna talet som finns, googolplexian. Det är ett löjligt högt tal och nämns nästan aldrig bland matematiker. Det finns inte ens med i encyklopedin.
Googol: 1 följt av hundra nollor
Googolplex: 1 följt av en googol nollor
Googolpleaxian: 1 följt av en googolplex nollor

Det är omöjligt att skriva ut, trots att allt bläck i världen skulle vara tillgängligt. Trots att allt i världen skulle omvandlas till bläck å papper. Med dagens datorer skulle det förresten ta 1085 år att bara skriva ut alla nollor.

Men alla dessa obegripliga invecklingar är ju bara en slump va...

Cassette-tape-closet by Creative Barn


Det nystiftade biosällskapet ser Valentines DayMaya, Ester, Noomi, Tessan, Debora, Josefine, Ellen, Manuela och jag såg premiären av filmen med alldeles för många snygga människor i. Härligt med så många kända ansikten, dock något rörig film, synd att man inte hann fastna specifikt för någon viss karaktär, larvigt bra poäng och givetvis det förutsägbara lyckliga slutet.

Förresten, gillar skarpt ragget i slutet där. Mela crazy stuff huh!


Bra pokerface


by Adam Kimmel

Det är lätt att se saker man gillar och ännu lättare vad man ej gillar


Värsta jag sett!
by Iris Schieferstein

Happy late B-day N!

Vår smoothiesmootha Noe fyllde 4år igår så imorse blevade det en överraskningskalas med macka o kaka. Man skulle gärna testa Maya speciel - vit franska med ost och tomat och feta ost och aromat. Vi låtsades alla att vi visst blev mätta på en våffla (en yummie sådan).
Tessi o May berättade om när de fick uppleva den skräckinjagande o kända mannen i LA som livnär sig på att klä ut sig till buske och skrämma folk på stan. Hejdå!

mycket kopierad från E
fagert

Tessi: Men du vet läraren, Anna!?
Simone: Jahaaaa, du menar hon med långt hår som alltid går barfota.

Stuck in Aniara

"Jag frågade mig själv men glömde svara.
Jag drömde mig ett liv men glömde vara.
Jag reste alltet runt men glömde fara -
ty jag satt fånge här i Aniara"

Ur H. Martinssons Aniaraby Jeremy Geddes

In times of war

By Jean-Marc Bouju, File/AP Images

By Peter van Agtmael

På hans födelsedag blev det en sväng till Alunda By


Brooklynvåningen

Det gamla klocktornet i en av Brooklyns högsta byggnader har renoverats om från ett stökigt maskinrum till en 25miljoner dollar dyr lägenhet som det nu sägs att Jay-z, Ralph Lauren och en ryska miljardär slåss om. Våningen är 300m², har 5m i höjd och en utsikt över bl.a. Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan och East River. Se så vacker den är med de stora "klockfönstrena". Designer: Stefano Venier

För övrigt säger dem nu att det är superläge att investera i fastigheter runt dessa områden. En genomsnittlig Manhattanlägenhet har sjunkit i pris med 23% sedan 2008. Så tänk om man skulle äga både pengar och mod för att kunna slå till och kanske en dag se att området blivit atraktivt och befolkat igen.

Källa: http://www.e24.se/lifestyle/boende/hard-kamp-om-dyr-new-york-vaning_1844625.e24

Weddingfever

Vid tjejmiddagen igår råkade jag hamna vid den halva där tre var förlovade och två hade stadiga pojkvänner. Det kunde ju inte bli annat än bröllopsprat, specielt ang THE klänning - every girls dream... (Det lär bli fler mysiga bilder om sådant som detta sen.)

Blue Enzoani

Oscar de la Renta

Vera Wang

6/2 Lillebrors dag

Karl Josef Andree 12år

Paris by Damien VassArt


Always Sleepy

Slitsamma dagar. Gå upp halv sju mån-fre. Jobba varje dag. Träna varannan dag. Jag är nöjd (speciellt över igår Atoossa) men inte alltid är det upppiggande att åstadkomma nöjda stunder. Igår somnade jag på kalaset. Hur otrevligt var inte det då?

Men i helgen kommer Maria och det tycker jag ska bli roligt. Och om en skall jag äntligen se det nya Lost avsnittet som hade 29000 distrubutörer vilket kändes väldigt mycket. Men först måste jag återhämta mig efter att ha sovit ett par timmar. Jag undrar varför man alltid mår så dåligt när man vaknar upp efter en eftermiddagsvila. Jag mår iaf alltid illa och har ingen aptit alls. Ingen tidsuppfattning heller för den delen. Jag menar, när man vaknar upp på natten kan man för det mesta iaf på ett ungefär tro sig veta vad klockan är men när man öppnar ögonen efter en middagstupplur skulle det likväl kunnat gått ett dygn.


dates

 • 30/1 - Tess o Maya kommer hem
 • 2/2 - Nya Lostavsnitt kommer ut
 • 3/2 - Hot Chip - One Life Stand kommer
 • 5/2 - Maria kommer upp från Malmö
 • 12/2 - Mången damer skall se Valentines Day
 • 14/2 Dagen som hälften av oss oälskar men jag skall slita Atoossa ur hennes säng.
 • 24/2 - Thomas Andersson Wij släpper nytt album
 • 5/3 - Alice in Wonderland har premiär
 • 27/3 - Hoffmaestro & Chraa i Annexet
 • 8/6 - Whitney Houston i Globben

...

"Well, I never like to stop learning, even Stevie says that"

Foto från Vanity Fair

Diddy&Natalia by Annie Leibovitz