Academy Awards

Kl 03:00 imorse kravlade man sig upp för att se den omtalade OscarsGalan för första och definitivt inte sista gången. Trevlig underhållning en sömning och tidig måndagsmorgon där man såg Kate Winslet och Sean Penn få varsin drygt 4kg tung guldstatyett för bästa huvudroll. Nog hade det varit trevligt om Angelina och Brad hade fått också, de var så fina på första parkett. Fint kan man även säga om Heath Ledgers familjs tacktal för bästa manliga biroll, och att se alla berörda skådespelare sörja På Riktigt, i verkligheten så att säga.
 Nåja, nu har man i alla fall ett rikligt antal med filmer som skall ses, bland annat The Reader, The Wrestler, Milk och Bästa Filmen Slumdog Millionaire som totalt vann 8 oscar.

(P.S Sen förstår ni att John Legend uppträdde tillsammans med AR Rahman med sång från Slumdog. Det var bra och jag ska ju faktiskt se John i Globen faktiskt.)

   


Bekännelser

Hittade en gammal artikel från VeckoRevyn där tjejer skrivit ned "saker vi gör när ingen ser".

 1. "När ingen ser skriver jag mitt förnamn tillsammans med min pojkväns efternamn. Jag tränar på min framtida namnteckning."
 2. "Jag äter osunt många Mums-mums."
 3. "Jag tar upp smutskläder ur tvättkorgen och använder dem igen. Med lite parfym går det finfint."
 4. "Jag ljuger när min mamma frågar hur mycket jag shoppar ('nej den där är inte alls ny, jag köpte den förra året')
 5. "När jag är dödligt chokladsugen och inte har någonting hemma (och inte orkar gå och handla) gör jag ett stort glas O'boy med väldigt lite mjölk och väldigt mycket O'boy."
 6. Jag vill ha min egen godispåse. Jag älskar att ha allt godis för mig själv och blir jättestressad när min tjejkompis alltid vill att vi ska 'plocka i samma påse' eftersom hon alltid äter upp alla goda bitar så snabbt.
 7. "Jag ger aldrig pengar till uteliggare som ber om några kronor, även om jag har några kronor löst i fickan, eftersom jag tycker att de är så läskiga. Efteråt känner jag mig som en dålig människa."
 8. "När jag åker tåg och det skakar brukar jag blunda och låtsas att jag är en astronaut som sitter i ett rymdskepp i yttre rymden."
 9. När jag lyssnar på musik i min Ipod på bussen brukar jag låtsas att jag är en astronaut som sitter i ett rymdskepp i yttre rymden."

Barnsligt måndagsprat

Det var så trevligt i måndags när jag och Debora bjöd över några vänner hem till huset (för en gångs skull), Noomi, Josefine, Linnea, Salle, Sara, David och Rodde. Nere vid matbordet med oboy o varm macka, satt vi och talade om Salems utbildning och CSI, ungefär, och konversationen artade sig såhär.

Debora - Undra om det inte är svårt att skilja på jobb och privatliv?
Rebecka - Ja, hur reagerar man om ens barn ba tappade huvudet typ?
Rodde - Men det är ju inte mamman som ska ta hand om det då.

Samtalet förde oss vidare till Benjamn Button och nya filmideér. David föreslog att det kunde va så att man blir bebis två veckor innan man skulle dö. Vi tyckte det lät roligt och speciellt om de skulle springa omkring små babysar på stan med vuxenröst -och kläder, så kanske man kunde fråga den: jaha, hur lång tid har du kvar då? Nåja, det var roligt i stunden i alla fall. Förresten så bokade Rodde en gruppvisning hos Uppsalas Observatorium där vi ska gå några o se på stjärnorna. Star Watch!!
  

 

Molly, molly, molly, molly meck!

Jag erkänner det, jag erkänner att jag är barnslig. Igår satt Jem o tuggade på en karamell, en med viol smak och det var då det slog mig. Ja, viol fick mig att tänka på Viola, som ju faktiskt bor på den lilla ön i spelet MULLE MECK. Vilken plötslig stark längtan jag fick efter att spela mulle meck, därför laddar jag ned det just nu och kan inte bärga mig. Jag kommer inom kort att försvinna från omvärlden, in i mitt lilla datorbarnspel med bilar, båtar eller flygplan.

(P.S. Jag vet att det är fler än jag som är sugna på att spela, som gärna skulle vilja träffa på den gamle käre Mulle och hans hund.)

FörevigaBoken

I oktober 1997 skrev jag mitt första dagboksinlägg och det sista skrevs i februari 2009. Det är ganska trevligt det där med dagbok, man blir mer samlad efter att ha dreglat ur sig alla sina vansinniga tankar. Dessutom har man mycket mer att fylla sina dagar med när man sitter ensam i sin knakiga gungstol och funderar på vad man gjorde med sitt liv. Ja, det kanske är den främsta anledningen till att jag skriver, jag fruktar att jag vid gammal ålder glömt vad jag har gjort vissa dagar eller hur jag kände inför något. Alla mina många böcker har blivit som ett litet arkiv, där de flesta personer jag känner finns nedteckande på något vis (på gott eller ont). Kanske finns det någon som vill veta något om sig själv därifrån nu... 

9år - "Imorgon börjar vi i skolan. Jag hatar skolan. Nu har jag rymt. Mamma är dum och Debora är självisk, envis, knäp, pisspottig."
10år - "Hej Diary. Igår kväll drak jag te, mums. Nu måste jag gå till skolan. Hej då!" (Snacka om meningslöst inlägg)
10år - "Hej Diary. I Fredag tog Beatrice studenten På livet ord. Sen åkte vi till Gun och Jonte Zachrisson och åt tårtor och kakor och saft. Jag åt 4bitar tortor och 2kakor och saft. Sen när jag kom hem så spydde jag. Hej då!" (Vilket glupskt barn)
13år - "Nuförtiden tjattar jag o Jerry väldigt mycket. Han säger att jag är för skön och soft...." (Men va löjligt trevligt)
20år - "Men oj vad livet är besvärligt med räkningar, posta, avboka, ringa, komma ihåg och jag orkar inte skriva med tuschpenna mer!! Locken ramlar bort på pennorna hela tiden! Imorse träffade jag... "

Hjärtliga Hälsningar

  Apropå den årliga hjärtdagen som snart är här vill jag visa några ordspråk om kärlek här:

 • "Du skall älska din nästa som dig själv."  Tja, tål världen verkligen så mycket kärlek? - Carl Hammarén 
 • Den förälskade vill alltid synas mer tilldragande än han är, därför är alla förälskade löjliga. - Nicholas-Sébastien Roach de Chamfort
 • Den ärligaste kärleksförklaringen blir aldrig sagd: "Förtrollande varelse, jag älskar dig för min egen skull." - Okänd
 • Det finns kärleksförklaringar som är en sorts hemförsäkringar. - Stig Johansson
 • Friade du tll henne av kärlek eller till hennes pengar? - Av kärlek, till hennes pengar. - Okänd
 • Love is a serious mental disease. - Platon
 • Ingen har recept på kärleksdrycken - blanda hur du vill och lycka till!  - Magnus och Brasse

Oj, så otrevligt bitter jag låter på kärleken när jag är så här ironisk, det är jag inte. Låt mig avsluta rätt och riktigt: We come to love not by finding a perfect person, but  by learning to see an imperfect person perfectly - Sam Keen


Tjej é helt okej!!

Idag fick jag och Vikk tidiga allahjärtansdagrosor från några okända och hemliga beundrare. Då blev vi glada och tog ett skutt. Sen kom Catta hem med sitt fina hår på huvudet och då så började vi prata  och skvallra om både det ena och det andra. Oj, som vi gapade och skrek åt alla egentligen hemliga nyheter. Och nu tänker jag: hur kan man inte vilja vara tjej!?

  


Vädret

Men är jag inte besatt av SMHI eller vad är det frågan om? Jag tittar in på deras hemsida minst en gång om dagen i hopp om att få se en gul sol över mitt Uppsalahem. Och ibland undrar jag om det är fler än jag som i sanning bryr som om vädret(?) Och när jag ändå nyligen blivit uppdaterad så kan ni ju få veta att det ska bli snö på onsdag och torsdag, synd för er som efter idag trodde att våren var påväg (typ jag).
Som ni vet kan man även se vädret på tv:n också och då finns det en jättebra man och han heter Pär Holmgren, som för övrigt satt bakom mig på bussen hem för nåt år sen. Om det finns en bra meterolog måste det givetvis finnas en mindra bra som jag jämför med och kvinnan heter då Tone Bekkestad och är norsk.

Batman? Stålmannen? Spiderman?

Igår kväll satt jag och målade en liten Batman och då gick jag in i den där ofta förekommande tankebanan: Vilken superegenskap skulle jag vilja ha? Hur många gånger har man inte önskat att man kunde flyga eller drömt om det för den delen? Och det är klart att man skulle vilja vara starkast i stan eller kunna göra som Clark Kent; se igenom alla typer av material. Vissa kanske har önskat sig vara lika smarta som Batman, som gång på gång lyckas överlista fienden och tänker ett steg före. Sedan har jag träffat på en kille som vill vara som Spiderman (vad han nu har för dunderegenskaper). Jag tror dock att jag funnit mina två favoriter, om man nu inte kan få allihopa på något vis vill säga. Jag önskar att jag kunde bli osynlig. Ja, då skulle jag kunnat gå in i lärarrummet och sitta och lyssna när lärarna gör narr av dumma elever eller stå brevid killgänget och höra när de snackar tjejer. Jag skulle kunna lyssna på vilka samtal jag ville, spionera på vem som helst, rymt hemifrån mitt i natten, kommit hem mitt på tidiga morgonen.. Ja, det skulle nog inte vara så tokigt. Den andra är even more fabulouse: att kunnna stanna tiden. Med det draget skulle man ju kunna stoppa tiden mitt i ett prov och kika på "den-där-tjejen-som-alltid-kan" eller bäst av allt: gå in i en affär och plocka på sig vad som helst!! Vilken cool grej alltså, det finns ingen gräns på vilka fräscha saker man skulle kunna göra... Tankeläseri tror jag att jag skulle vilja slippa, det skulle avslöja allt för mycket och ta ifrån en så mycket tankar om hopp ibland... Nåja, det finns många många egenskaper som ibland skulle suttit fint. Några ytterligare är ju: färdas framåt och bakåt i tid, se in i framtiden, kunna utföra saker jättesnabbt precis som stålmannen när han exempelvis springer dundersnabbt, ändra utseénde, och så vidare... Men som i alla filmer krävs det ju att man använder egenskapen på "rätt sätt" utan att missbruka den och där var det kört för mig.


By Sean Penn & Jon Krakauer

- "Oh, you're really good. You're like a hundredthousand times better than any apple I've ever had.
I'm not superman. I'm supertramp and you are superapple.
You're so tasty, you're so organic, so natural. You're the apple of my eye."

-"... to call each day by its right name..."

"Happiness only real when shared."


I Am So Yours Jemia!  
Remember?

Milda makter! Sicken nostalgi... Och nu när man ser detta igen tycker jag det det annorlunda ut och man ser kanske de gamla godingarna med nya ögon. Glöm ej heller: IKA i rutan, Rädda Joppe, Joelbitar, Dr. Snuggles, Baltazar, Björnes Magasin, Alfons Åberg eller Fem myror är fler än fyra elefanter.


Lata och Själviska

Givetvis är det kul med kläder, smink, karriär, pengar och allt det glamorösa livet har att erbjuda. Det tycker jag också men är det egentligen så viktigt? Det är ju förgängligt och värdsligt. Man vill väl bli ihågkommen för något mer betydelsefullt än den som endast tänkte på Sig själv, Sina kläder och Sitt utseénde? Tänk om de efterträdande kunde tala om en som "den som osjälviskt kämpade för att andra i sin omgivning skulle ha det bra" eller "den som stod upp för sina viktiga åsikter och ville förändra en kall och hänsynslös värld med dem". Bara att man iaf på något vis tänker på, talar om och lever för sådant som i sanning betyder något... Alla kanske inte tänker bli Moder Theresa eller Raol Wallenberg men det inget som stopper en från att bli en bättre och mer osjälvisk människa i det tillstånd man står i, i sitt liv just nu. Maria Vethe är någon att ta efter. Likaså Maria Thorängen, Madeleine Agnarsson och Ester Renkel.

(P.S Synnerligen viktiga ord är dessa men jag talar mest till mig själv.)

Cadbury's Dairy Milk

Jem visade mig den roligaste reklamen... Tjej+Ballong=Enastående


Skrapstad!


Fredag  - Västerås med Vikk o Tess. Spontant som det ska vara och där fann
ju även Mary o Catta till vår förtjusning. Händelsen var Ng-konferens "GO" i pingstkyrkan. Löjligt mycket skratt och tre alldeles för trötta damer dessutom fick jag inse hur trevligt det är med en mindre församling där allt kommer så mer nära och blir personligt.

Lördag - Västerås igen. Denna gång med Noomi och Debora. Bra möte fick vi och ett gott skratt när vi låtsades att vi kunde teckenspråk, dessutom fick jag inse hur fin stad jag bott i  när jag körde ner till  mälaren med min kära. Västerås är underskattat!

(P.S. Noomi o Deb, jag tycker vi fortsätter "The hair, The place and The dress-pratet nån kväll)