Tags

 
Minipyssel kallar jag detta jag sysslat med. Det är väl små tags som blir användbara när man ska slå in ett paket till exempel. Väldigt enkelt egentligen.
 
 

Tigers hån

Som jag skrivit tidigare har jag tagit på mig några extra kilon under graviditeten. Och vidare har jag försökt tappa en del. Kanske har jag lyckats. Det trodde jag i alla fall när jag här om dagen äntligen lyckades knäppa mina ljusa tiger jeans igen. Jag drog som en galning för att få igen knappen, så att jag kunde bevisa för mig själv att jag visst hade gått ner lite.
 
Dagen fortlöpte och jag ignorerade magknipet från dem alldeles för tajta brallorna. Stolt och nöjd spatserade jag runt på stan och hoppades att byxbenet riktigt drog in och ihop det där lite extra hängiga låret. Det kändes så i alla fall, så som det spände! Tillslut, efter att jag faktiskt på riktigt hade lyckats övertyga mig själv om en viktminskning kom kommentaren jag bara vill hoppa på. Systern berättar att det syns en stor spricka på baken! Men vilket skääämt! Självklart! "Vilket hån!!!!", ville jag bara ropa till mina snyggaste jeans som jag nu avskyr.
 
Jag inbillar mig att allt hade med dålig kvalité att göra och funderade ett tag på att lämna tillbaka dem. Efter 2 år. Psst! Men egentligen vill jag nog bara låta dem ligga långt ner i byrålådan och glömma bort dem. Som om de aldrig funnits och som om de aldrig hånat mig för min efter-gravida-kropp.
 

Via pinterest.com
 
 

Klänningen

Chanels fina klänning kommer från Livly och heter Majken. Jag är mycket nöjd!
 


 
 

Välsignade vare Ellen & Chanel!

Igår döptes barnvälsignades min dotter Chanel tillsammans med hennes kusin Ellen. Efter vi varit i kyrkan firade vi detta hemma hos Ellen tillsammans med våra familjer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Pom poms diy

 
Pom poms har ju varit väldigt het på tapeten ett tag nu. Jag har inte tagit mig tid att testa detta förrän nu i dagarna. De är väldigt enkla att göra men ganska pillrigt. Här är en egen tutorial jag gjort.
 
 
Du behöver silkespapper, sax och snöre/tråd/ståltråd.
 
Använd 7-10 ark i valfri storlek och färg.
 
Börja med att vika som på bilden. Som ett dragspel.
 
Så här ser det ut när det är klart.
 
Vik på mitten.
 
Fäst ihop allt med ståltråd eller som jag gjort; snöret jag vill hänga upp min pom pom i.
 
Klipp rundade eller spetsiga kanter.
 
Veckla ut arken ett i taget.
 
Så här ser det ut när 3/4 av pom pomen är utvecklad. Justera bladen när allt är klart.
 
Färdiga att hänga upp eller kanske lägga på middagsbordet som dekoration.
 
 

Semester it is!

 
 
Semesterbilder från allt och inget!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grönt är skönt

Jeremia har semester och sommaren avnjutes i fulla drag. Varje minut är värdefull och dyrbar men de får gärna spenderas åt... ingenting egentligen. För det är så semster ska vara!
 
Här nedan: spriande växter i trädgården som badar i sommarens solsken.
 
 

Universum

 
Jag är väldigt svag för universum och när jag läser om den eller ser bilder på den påminns jag om Gud och hans storhet. Jag tror han tänkte på mig när han skapade vackra ting som supernovor, stjärnor och allt annat vackert. Därför har jag slängt ihop några superenkla bilder tagna från google med några bibelverser på.
 
 
 
 

dagarna som går

Nu väntar jag på att Jeremia ska jobba veckan ut och sen få semester. Dagarna känns givetvis extra långa nu men en fin helg har jag verkligen haft. Och jag försöker hålla ihop sista tiden här och göra dagarna tillfredsställande för oss alla tre. Inte alltid helt lätt :).
 
 
Fredag. Parmiddag med totalt 6 par i huset. Mycket bra kväll!
 
Lördag. Brunch på Radisson Blu med många vackra damer från årskullen 1989. Mumma!
 
Söndag. Sol och bad tillsammans med Sam och Natti+barn. Ljuvligt!
 
Måndag. Vi åker till Storvreta badet med Frida och Natti+barn. Barnen får leka av sig och mammorna försöker sola.
 
Tisdag. En vanlig dag som avslutades med en liten kvällspromenad på gården. Jag älskar dig Lemonie!
 
Idag. Ännu en vanlig dag. Vi äter lite smultron. Helt enkelt.
 

Fåglarna

Min lilla älskade Chanel har gått från ät-och-sov-bebis till en lite mer bökig variant. Tur att hon sover måttligt på natten i alla fall. Annars skulle jag inte haft mycket ork för någon av mina barn dagtid. Och stackars Lemonie får redan mycket mindre tid från mig. Nå väl, nog om min ointressanta barn update.
 
Idag har jag faktiskt hunnit måla lite. Helt otroligt! Det bidde en akvarell och tusch med fåglar som en vän till mig skall få. Måste dock införskaffa mig en bättre tuschpenna som inte flyter ut på akvarellpappret. Om det nu finns någon sådan?? Så länge låtsas vi att det är charmigt så här.
 
 

Barnen framför allt

 
 
 
Tiden räcker inte riktigt till för allt jag önskar göra. Så som måla, baka, SOVA eller träffa vänner. Och orken finns inte heller. Men det gör inte så mycket just nu. Det är ganska mysigt att vara med barnen. Trots svett och tårar emellan åt.
 
 
 
 Private photo

Jul. 01, 2013

Nu när barnen sover samtidigt för en gångs skull passar jag på att skriva dagbok. Eller journal som det kanske lite finare heter. Denna syssla är åtagen sen 12 år tillbaka så jag har ännu inte haft hjärta att lägga ner skrivandet.

I tidig ålder blev det mest "hej dagboken, nu ska jag till skolan, hej då". Där efter följde tonårsperiodens skrivande som jag egentligen skulle kunna kasta nu. Allt trams om skvaller, inne-listor och annat oväsentligt. Det följdes av många många kapitel om Jeremia och vår resa vilket är ofantligt kul att läsa om nu. Och under denna senare period, typ gymnasieåren, hade jag till och med tid och engagemang för att skriva lite mer omsorgsfullt och fyndigt. Ja, jag kan faktiskt tycka jag var riktigt underhållande ibland. Till och med så pass att jag kanske citerar det här någon gång.

Nu för tiden blir det bara det absolut viktigaste och mest konkreta faktan. Jag har inte längre tid för utdragna diskussioner med mitt känsloliv. Men något skrivs iaf, som man eventuellt kan underhålla sina sen vuxna barn med. Vilken fånig illusion... :)