Komet ISON

Jag väntar på att få se komet ISON. Idag kommer den att runda solen och OM den överlever hettan kommer den förmodligen sen bli observerbar med bara blotta ögat. Den blir synlig igen omkring 10e december men  den16e kommer fullmånen störa med sitt ljus. Absolut störst chans för denna observation blir då 26e december när den är som närmast jorden.
 
Den kommer synas i väst/nordväst kvällstid och har man ett teleskop eller en fältkikare förstärker det upplevelsen. Men man får inte ha för höga förväntningar. Vädret kan vara dåligt, månen kan störa eller så kanske den inte ens har klarat solpassagen.
 
 
Sen får man inte missa de två kommande meteorskurarna här näst, Geminiderna den 13e dec och Quadrantiderna den 3e jan. Båda regnen kan komma att leverera upp till 2 stjärnfall i minuten.

Mitt hjärtas uppriktiga fundering

Inom alla dessa många sociala medier är den stor, jakten på framgång. Den drabbar oss nästan allihopa. Just önskan om att bli stor. Om att få så många likes, läsare, följare, kommentarer etc., som möjligt. Det har ju blivit så lättillgänligt idag och man ser t.ex. allt fler med flera tusen följare på instagram. Ibland kan man ta till att hashtagga onödigt mycket på varje bild och skriva saker i stil med likeforfollow, followforfollow, please follow... Men vad blir dessa siffror värda när alla tillslut har 5000 följare? Givetvis finns det många som är värda att uppmärksammas men tyvärr försvinner ju de lite bland alla andra nu. Sorgligt nog...

Och en annan sak, är det verkligen här vi söker vår bekräftelse? Är det på dessa community'n vi försöker bli älskade och uppskattade? Blir vi nöjda när äntligen fått 1000 läsare eller 200 likes eller kommer vi bara vilja ha mer? Tycker vi själva att det i grund och botten är beundransvärt att man exempelvis köpt en ny ljusstake från Svenskt Tenn? Jag ställer dessa frågor även till mig själv. Mitt svar har hittills varit att gränsen för uppriktigt intresse och egots självförverkligande ibland tycks vara väldigt suddig...
 
 
Pic via Pinterest
 

15 saker man kan göra

 1. Säg till i luckan på en "drive through" att du ska ta med dig maten.
 2. Lämna kopiatorn inställd på 99 kopior, förminska 200%, extra mörk och A3- papper.
 3. Öva på att låta som ett modem eller en fax
 4. Visa att ett samtal är slut genom att hålla händerna för öronen.
 5. Låna en bok på biblioteket och skriv hur den slutar på första sidan.
 6. Bestäm möten den 31 september.
 7. Klipp gräsmattan med en sax
 8. Sjung med på operan.
 9. Tugga på pennor som du har lånat.
 10. Berätta för dina vänner 5 dagar i förväg att du inte kan komma till deras fest eftersom du har huvudvärk.
 11. Sitt framför ditt hus och rikta en hårtork mot passerande bilar för att se om de saktar in.
 12. Ljug uppenbart om enkla grejer i stil med vad klockan är.
 13. Informera andra att de bara existerar i din fantasi.
 14. Repetera följande ordväxling tjugo gånger: "Hörde du det där?"
  "Vad då?"
  "Glöm det, det har slutat."
 15. Börja alla din meningar med "ooh la la".
 
Lista via bror David
Pic via weheartit
 
 

Det riktiga underbara livet

Jag blir så glad när jag tittar igenom dessa bilder. Det är den underbara verkligheten. Där man inte kan få till en enda perfekt bild där båda barnen glatt och stilla tittar in i kameran. Fast så inser jag att det är dessa bilder som är de perfekta bilderna... Vad gör det att det blir suddigt, att Lemonie drar av rosetten och att Chanel inte orkar lyfta upp sitt lilla tunga huvud? Så här är livet med barn och det skall få synas :).
 
 
 

Listan

Jag sitter och funderar kring jul. Och önskelistor. Trots att julen är så mycket mer än paket och pengar är det en härlig tradition. Att få ge. Till sin man som så obeskrivligt älskar och vill uppmuntra och så till barnen, som för första gången ska få uppleva det magiska kring julklappsväntan och- öppning. Och ja, sen är det givetvis kul att själv bli bortskämd.
 
Ju mer jag tittar desto mindre vill jag ha hehe... Det kanske helt enkelt får bli en resa på listan bara. Men här är några första tankar iaf.
 
Asos, Glamorous Jumpsuit Geo Print
 
Mango, Sweater
 
Handcraftednauticaldecor.com, Nautical Brass Telescope on stand - 32inch
 
 
 
Ikea, Ranarp lampa
 
Fotografiska, Affisch Helen Levitt 85
 
Charles Eames, kids rocking chair, glossy
 
Artilleriet,Chhatwal & Jonssson Ikat Kerala White Base

 
 
Gianvito Rossi,Camnero suede pumps

Mobil

 
 
Igår slängde jag ihop en fjärilsmobil medan barnen sov. Ja, alltså det fick gå ganska snabbt (det är viktiga minutrar att förvalta när barnen sover) men jag blev nöjd! Hoppas Chanel blev det också.
 
Den svarta mobilställningen kommer från en av mina favoritbutiker nere på stan, Lilla Enja och sen hittade jag en fjärilsmall på google och klippte ut två stycken för varje hänge. Jag målade mina häftklamrar vita och häftade ihop fjärilen i mitten. Sen var det bara att hänga upp... Lätt som en plätt!
 

...

Så trött. Utmattad. Man känner inte igen sitt jag. Sina tankar. Måste sova. Annars vet man hur morgondagen blir. Zombie-lik. Surmorsan dyker upp igen.

Hmm, man fick 20 min för sig själv. Pff!!! Tack för det livet! Pay me back later.

Samlingen

 
Jag insåg här om dagen hur mycket fina handgjorda barnkläder jag fått av min familj. Stickat och virkat. Se bara på denna bråkdel av vackra ting.
 
Svägerska Therese
 
 
Svärmor
 
 
Mamma
 
 
Mamma
 
 
Mamma
 
 
Svägerska Therese
 
 
Svärmor (?)
 
 
Moster Maggan
 
 
Syster Therese
 
 
Mamma
 
 

Ett meddelande

 
 
Ett ypperligt passande bibelord till trötta småbarnsmammor. Fast det kan lika gärna pricka rätt hos en ung pressad tonårstjej. Eller varför inte en nyligen pensionerad och ensam gammal man. Ett meddelande från Herren vår Gud till alla som behöver det helt enkelt...
 

Beauty

 
 
 
 
Min fina Chanel. Förlåt för att jag lät dig ligga där på soffan gråtandes när jag fotade dig... Men du är så vacker. Precis som din syster.
 
 

Fireri

Idag har vi firat många pappor och även min fina svärmor som fyllt 58år. Så här såg några paket ut.
 
 
 
 
 

The plant bag

 
Man kan göra en egen påse/bag/kruka. Enkelt och väldigt cheap. Valmöjligheterna äro oändliga.
 
Detta behövs. Vanlig tejp går lika bra istället för denna dubbelhäftande.
 
Rulla pappret runt formen du valt.
 
Vik ner kanterna (om man vill) eller varför inte riva lite snyggt. Fäst ihop med tejp eller lim.
 
Vik in vid botten.
 
 Tada!
 
 
 

Julen närmar sig tydligen

 
Jag har aldrig varit ett stort fan av julen. Konstigt, tycker många. Och jag kan nog inte riktigt sätta fingret på varför heller. Kanske är det för att jag har haft lite svårt för det där mysiga gulligull som uppstår kring jul. Och på senare år tycker jag det har blivit alldeles för mycket av julen så man nästan mår illa på självaste dagen. För att inte tala om julklappsyran!
 
Men! Nu är jag vuxen och har insett att jag gör julen till det Jag vill! Och det bästa av allt, jag gör julen till det jag vill att mina barn ska få växa upp med. Med denna insikt kommer här lite julinspiration.
 
 
All via pinterest

När tålamodet brister

När dom gnäller. När dom vägrar somna. När man trott sig fått tyst på dom. När man såg sin chans till vila. Och när dom vaknade igen. När ingenting duger. Och man fortsätter serva och underhålla. Tills man ger upp. Tills tålamodet inte räcker längre. Tills rösten är hes av allt skrikande. Och det dåliga samvetet tränger sig på. Man är en dålig mamma. Som om det skulle göra situationen bättre.
 
Det är då man måste ta sig samman. Gå bakom hörnet och andas ut. Låta dom skrika en minut till. Ingen dör. För mitt i stormen ser du ingenting. Det är i det stilla du orkar tänka klart. Att knäppa sina händer och be om kraft. Om instikten av hur bra allt egentligen är. Att släppa kraven. Att bara krama dom hårdare än någonsin. Man klarar det! Så är det.
 
 

Livsglädje

 
 
Här är Lemonie precis innan hon ska åka på bio med kusinerna. Hur stor har hon inte blivit? Bio liksom!? Alltså vi har ju haft många tuffa dagar ihop jag (oboy!) och denna tjej, men alltså sådant här får mig bara att älska mammalivet.
 
Jag gick runt på stan med Chanel och log för mig själv när jag föreställde mig lilla henne sittandes i den där stora stolen med den där stora popcorn boxen. Och när gardinerna dras åt sidan och allt sätter igång så ropar hon "Woooowwww" med sina klotrunda ögon och med gapande mun. Så där som bara hon kan liksom... Helt förundrad och lycklig.
..