Människan är bra intelligent hon...

METRO
Publicerad 2008-12-18 03:23 Skriv ut Skicka  

Kvinna fick nytt ansikte

På andra sajter USA: Kvinna fick nytt ansikte (svt.se) Powered by Aitellu


"Kirurger har återställt 80 procent av en kvinnas ansikte genom att transplantera ben, tänder, muskler och nerver.


Den första operationen av sitt slag i USA.


Läkarna uppgav att kvinnan råkat ut för en olycka som kostat henne ett öga, det mesta av hennes näsa och överkäke. Hon har därför inte kunnat andas, känna lukt eller le som hon skulle.


Cleveland Clinic i Ohio, där transplantationen genomfördes, gav inga ytterligare detaljer om kvinnan, hur hon skadades eller vem som var donator.


Operationen är den fjärde i världen. Franska kirurger återställde stora delar av en kvinnans ansikte 2005 efter att hon vanställts när hennes hund attackerade henne.


Förra året berättade hennes läkare att hon långsamt återhämtade sig efter att ha upplevt två bortstötningsepisoder.


I Kina genomförde läkare 2005 en ansiktstransplantation på en 30-åring som blivit biten av en björn. Förra året transplanterade en fransk grupp en 29-årig man Recklinghausens sjukdom, som vanställer ansiktet.


Den senaste transplantationen i USA genomfördes för två veckor sedan och tog 22 timmar. Ett team bestående av åtta specialister transplanterade ben, muskler, blodkärl och nerver.


- Vi överförde hud, alla ansiktsmuskler i övre och mellandelen av ansiktet, överläppen, hela näsan och det mesta av bihålorna kring näsan, överkäken inklusive tänder och ansiktsnerv, sade Francis Papay, chef för hud- och plastikkirurgin vid kliniken.


- Vår förhoppning är att hon ska le igen."


a Discovery to recovery

Snart är det jul och då ska man vara glad och snäll mot alla man känner. Man ska gå upp massor i vikt och ge klappar till släkt o vänner. Man ska tänka på Jesus som föddes som en liten bäbis och lyssna på jullåtar som är ljuv o magnifik. Man kan också komma ihåg att lyssna på DAFT PUNK för det är madness musik! Förresten så tycker jag att den som hör något om konsert med dem ska säga det till mig snabbt som hästen springer på savannen. You just can't get enough...

Han hälsar Shit och Jag vet inte


Some Sweet Candy!

Jag ska inte leka modeblogg eller påstå mig veta vad som kommer bli "vårens hetaste plagg". Nej nej, jag har bara suttit väldigt länge och hittat så mycket fint som jag vill dela med mig av. Detta är 16 av kanske 100 bilder som jag visar och det är knappt att jag finner ord. Jag vill bara ha o ha o ha... Ted Baker, Blank, Armani, Prada, Nikolaj D'etoiles, Noir et Blanc, By Malene Birger, Ida Sjöstedt, Whyred, Mango, Topshop, S'nob, Peter Som, Valentino, Oscar De La Renta  osv.


                                                                 


Jag vill äta låten hel!Hey yaa, ba doo baa, ba doo baa
Hey yaa, ba doo baa, ba doo baa

Baby take off your cool
I wanna see you, I wanna see you
Baby don't be so cool
I wanna see you, I wanna see you

Baby take off your cool
I want to get to know you
(Baby take off your cool)"Bär mig. Bär mig!"

Hej där!
Skulle bara säga att ni ska lyssna på edra mödrar, speciellt om de säger er att köra sakta på grund av halka. 
Det gjorde inte jag igår natt och se hur det gick - fyra snurriga, snabba varv med bilen å rakt ner i diket. Inget jag vill rekomendera.
Man hinner tänka alldeles för mkt och jag är fortfarande rädd. I och för sig pratade jag i telefon samtidigt men ändå, det är ändå farligt o färdas fort! Det där var det värsta jag vart med om på flera år!

2 december

Igår var det 2december och då fyllde Debora år så då passar det ju bra att hylla henne lite.
Jag kan inte säga att hon alltid är omtyckt, för ibland vill man bara riva håret av henne men hon är alltid älskad. Av mig! För jag ser upp till henne trots att hon nästa är två år yngre, för hon är vis! Allt hon säger är genontänkt och hennes genomtänkta tankar är förståndiga och rättvisa på sitt sätt.
Så vitt jag vet känner jag inte en enda kille som är värd hennes uppriktigt varma hjärta...

      

Förlåt syster för jag inte uppfört mig bäst. Att jag ibland haft det jobbigt  är inte en ursäkt men kan dock vara en förklaring. Men du vet att jag tycker du är rolig och du vet hur löjligt roligt vi har. Love you Baby Boo!

The Days Of Our Lives

Jo, nu är det väl tänkt att eftersom jag har en blogg så ska jag typ berätta vad jag har gjort det senaste dagarna. Så let's go. 
Fredag - Sittade på möte själv och senare bjöds jag av atoossa till någon förfest. Haha, andy tappade hela vinglaset över klänningen, så rolig tjej (nej, hon dricker inte!). Åkte hem tidigt iaf...

Lördag - Stå ute i det kalla Storvreta på Julmarknad med tossa. Hälsade på massa barn o grejer. Sen fick vi låna Ullis stora vita hus o leva i för några timmar. Hon lagar mest go mat jag gör två fina drickor. Haha, tossa minns du när vi vilade i gästrummet? Vi är inte riktigt kloka. Katten också!! Sen åkte vi ju hem till Elias Blåbär. Han berätta om lumpen o alla dess historier. Vi körde till luthagens livs, som har öppet ända till 23:30, o köpte varma mackor saker o alldeles för många tuggumin. Jag hade alldeles för mycket ketchup på mina mackor men det ville jag givetvis inte erkänna... God stund!

Söndag - Öh, ja vad hände i mitt liv här? Minns jag satt vid datorn alldeles för länge. Datorn är en sån TJUV!  Men sen skull jag nog gå och se bio själv, igen, men det sluta med nåt helt annat. Oväntat!

Måndag - Såg Twilight med mina sisters. Ja, den var bra men långt ifrån den bästa jag sett. Men efteråt ville man bara äta upp låten, MUSE - SUPERMASSIVE BLACK HOLE! Iaf sen vidare på McD och Debora beställde vatten, jag glömde det så när jag sträcker mig efter hennes säger hon bara: Nej! O jag säger: men jag glömde ju. Hon svarar: skit i dig själv... eller ah. Haha! Ah, hon menade iaf skyll dig själv för er som inte hängde mig.

Tisdag - Äta tårta till frukost för Debora lora bora (varför finns det inget kul som rimmar) fyller 18år den dagen. Sen skjutsa alla barnen till skolan. Förlåt Debora, jag menar givetvis alla barn och alla vuxna. Sen åka o vara med Ullis o Jacob en stund. På kvällen stod jag i någon garderbob på odingsberg för å hjälpa Macces lag. Sen en väldigt känslofylld kväll som jag never will forget. Skrämmande sms, massa samtal... varav det sista höll på i två och en halv timme. Faktiskt så var det sista telfonsamtalet kanske det bästa ever.

Nåja, fy vad långt o tråkigt att skriva såhär. Blir nog första o sista gången jag försöker imponera på alla genom att öppna upp hela mitt liv.