Sweet Candy

Hah... Jag är så äcklig.
När man tar körbärslikör-chokladen och Romrussin-biten från den Mörka asken då är man verkligen sugen på godis. Nåväl, nöden har ingen lag som man brukar säga. I mitt hem kan det också förekomma att man:

Äter en sked sirap
Tuggar strössel
Blandar oboypulver med minilite mjölk
Börjar baka en kladdkaka men orkar inte göra klart utan äter upp all smet
Häller i oboypulver i flingtallriken
Gör lite snabb äcklig saft-isglass
Äter upp blockchokladen som mamma skulle baka med


Disney vid Jul

Såhär vid juletid kan det hända att de gamla fantastiska Disneyminnena återupplivas. Jag ska snart se på aladdin och sen på beauty and the beast. På tal om disney så visade Jullan det här videoklippet för mig. Blev lite besviken på Disney faktiskt...Ja, sen är det väl meningen att man ska hälsa alla en god jul och gott nytt år också. Själv har jag haft en fin jul men som vanligt lyckas mina julaftonar alltid sluta i att jag går och lägger mig tidigt, illamåendes. Verkligen konstigt...

Photo's by Annie Leibovitz

Alltså det är såå såå roligt att titta på hennes bilder. Man vill spara alla. Hon använder kändisar och så tar hon massa fina foton i teman som Hitchcook, Actors-directors, disney, fashion m.m.

En lugn kväll

Ja, en lugn och skön kväll, mestadels iaf, hade vi igår. Det slutade med att jag upplevde årets första snöbollskrig. Trots att det var kort var det roligt roligt. Jag anser ju också till skillnad från my sweet Noe att oplanerade sådana är bäst. Lite fegt med tre mot en kände jag dock. Och det resulterade ju i en fet bula i huvudet, droppande hår och bortdomnade händer... Men det var värt det.

Gillar citatet från igår, när vi satt i Rebecka Bloms bil.

Jag: Blom, vad tyst eran bil går.
Blom: Va! Då är det något som är fel!


Foton

Foto har aldrig varit wow för mig. Snygg men inte mer än så. Kanske för att jag inte kunnat något om det. Är inte kunnig nu heller men i dessa tider känner jag nu att det ändå skapar något i mig, känslor kanske. Det finns ingen hejd på hur många bilder jag skulle vilja lägga upp här...

Emilia Bergmark Jimenez

Jim Krantz

Nigel Bennet

Roger Ballen

Stephanie Gonot

Henk Bleeker


The sweet scent of...

En våra fem sinnen som är oss givna är luktsinnet, som på sitt sätt är fantastiskt. Man tror ju man skulle kunna gå upp i nirvana vid doften från vissa saker.

  • En nybakad kladdkaka som bara ångar sweetsugarchocolatedoft i hela huset
  • Doften av himlagott skölj/tvätt-medel som når en när man passerar en tvättstuga.
  • Kaffepulver!!!!!!
  • Bensin
  • Någons nytvättade hår
  • Killparfymer. Oh ja, det luktar så mycket bättre än kvinnors.
  • Doften som utsöndras när någon tuggar sönder lite lakrits (typ turkisk peppar).
  • En ny människa, en bebis alltså

...

Idag svänge jag in på biblioteket lite sponant och det slutade med att jag lånade: Stjärnor och planeter, Konst&Arkitektur Venedig, Människan i rymden, Arkitekturens Mästerverk och Spelkortsmysteriet (av Jostein Gaarder). Jag kände mig så löjligt viktig när jag traskade hemåt.

När jag kom hem sen pratade jag med Debora om filmen jag såg härom dagen, Falling Down med Michael Douglas. Innan jag somnade hann jag uppfatta en medelålderspappa som bara var allmänt trött på livet och tillslut följde sina impulser. Och så började vi prata om stunder som den när man sitter vid en trög dator och får panik och trycker hejvilt på alla knappar fast man vet att det inte hjälper (efteråt ångrar man sig för då har man förstört hälften av alla knappar). Eller som den stund när man sitter och väntar på bussen och ska fiska upp sitt busskort ur den fulla och trånga väskan. Man letar först lite "snyggt" och lugnt men tillslut tar frustrationen över och man bara sliter ur hela sitt innehåll på bänken, trots att det är svettiga strumpor, deoderant och en brun banan. Man orkar bara inte bry sig ibland, precis som på filmen, han grabba tillslut tag i ett basebollträ och slog sönder en halv butik bara för att colan var för dyr...

Det lyssnade vi påSen var det ju också:
Latin Kings - Gussen på Bussen
Gorillaz - Get the Cool
Fronda - Rullar Fram
The White Stripes - Seven Nation Army
Boney M - Daddy Cool

Stop thinking head, nothing make sense

Så mycket känslor väller upp inom mig och på samma gång känner jag mig så tom.
En sekund känner jag stark samhörighet med mina nära, som om de vore riktiga själsfränder, och andra stunden känner jag mig ensam och oförstådd.
Jag vill. Jag vill inte. Jag borde det jag inte vill.
Ju mer jag tänker desto mindre förstår jag och ju mindre jag förstår desto mer Vill jag förstå.
Förvirrad är hur jag känner mig och det mest förrvirrande av allt är att det inte finns några ting att känna sig snurrig över.
Tänk inte att du måsten sluta tänka, sluta tänk bara!

En Söndag, en måndag

Igår var jag på julkonserten på Livets Ord. Den är bra, det är klass på den. Jag hörde några som inte verkade vara från Livets Ord stå och prata efteråt. De sa att denna julkonsert förmodligen är bättre än om man skulle gå till självaste Globen. Vi utsåg för övrigt vårat eget favoritnummer och mitt är nog "Oh Helga Natt" med de tre systrarna Borgström.

Idag har jag jobbat. Åtta timmar stress med en kvarts rast. Vem orkar??

Just nu vill jag gå i dvala. Lägga mig i en dunge, under många stora stenar med trettio vita duntäcken och dunkel musik. Musik som "New Moon - Romantic Lullaby"-Albumet kanske... Och sen bara få sova några veckor, som en liten hundvalp.


My Bro's


Ralf David Viktor Svens

Karl Josef Andree Svens


SåjaHärliga damer! (my new "Best friend" haha)

Vi åkte på Julmys hos Mike o Benji söndakväll. Den klädda granen blev gräslig och jag gillar inte julmusik men så trävlgt ändå. Och här va Sara, tillägnad dig: http://open.spotify.com/user/rebeckasvens/playlist/0EFOb7Y1McDkMJc6S6vIS0.

Vi är alldeles för bra på att "kräkas" så det blev en tur till Stockholm där på måndagkvällen/natten. Köra till Lidingö gör jag aldrig mer men det var värt det till trots..haha. Vi träffade mannen som köpt lägenhet utan kök för att istället leva av StureHof. Den finaste kvällsmat jag fått hittills iaf. Sen fick vi erfara en egen beyoncé, ge mig mela, och så var vi oschyssta mot Julia men hon verkade ju ha kul ändå. På sitt sätt.

Sen sovde jag två timmar men Tisdagen blev utomordentlig ändå. Skvaller, vara-gravid-flum, pepparkakshusresning med en ovanligt återhållsam människa  och låna vantar av en gentleman som fick dras med en bussmissande mig(men jag sköt iaf en på döda-spelet).