Kvalletid med Limpan

Jaha, 3 dagar kvar och ännu ingen bebis. Om natten ligger jag med hemskt mycket värkar och sammandragningar men det tar tydligen slut sen. Nåväl, jag har i alla fall hunnit få hem två stycken nya gratisboxar till babyn. Jag tycker det löjligt roligt med sådana där små prover och grejer. Och gratis är... gott!
 
Sen vill jag tillägga ännu en positiv sak med att bebis inte kommit, och det är att jag kunnat ge Lemonie så mycket tid och uppmärksamhet. Jag hoppas hon är glad och tycker jag är tillräcklig! Idag har vi till exempel badat och solat på altanen, fikat i gräset, tvingat hem mormor på muffins, "slurpat" ur hennes små kaffekoppar typ så där 100ggr och också plockat in dessa vackra syrener.
 
 

Den sinande orken

Under stressiga perioder i livet blir att-göra-listan väldigt lång. Sådant där som man borde tagit tag i men skjutit på hamnar bara ännu längre bort och vardagssysslorna blir i stället det där man knappt hinner med. Min lista har legat orörd så länge att den knappt känns viktig längre. Det är iofs aldrig superviktiga grejer på en sån lista. Bara sånt man boooorde göra. Som att:
  • ladda över bilder från mobilerna
  • framkalla bilder
  • boka in en läkartid
  • rensa garderoben
  • välja ut bröllopsbilder
  • damma och skura ytor (typ alla i hela huset)
  • ställa upp bebisvaggan
  • måla om Lemonies docksäng
  • skala stubben fri från bark
  • måla tavla till Simone, syster och Petra
Och så fortsätter den, i hopp om att bli påbörjad snarast. Kanske när bebisen anlänt och Jeremia blir pappaledig. Eller är jag naiv som tror att vi ska ha mer tid då? I varje fall så orkar jag inte ta tag i den nu. Jag har väntat och välkomnat den där grav-energin som drabbar så många men den verkar inte komma till mig. En del blir ju som besatta och skurar golv fram till midnatt... Men inte här inte minsann. Nej, nu är det sovdags med en gång!

Tankar om kvällen

Ligger i sängen och väntar på att min man ska komma hem så att jag kan få gå och duscha. Hur gör folk med den saken tänker jag? På dagarna har man ju barn hemma. Jag skulle ex. inte kunna låta L springa fritt i huset utan uppsikt. Och låsa in henne med mig funkar inte heller. Då leker hon med toalettborsten eller slänger ner prylar i toaletten. Nej, det får ju bli när mannen är hemma. Bara att vänta då...

Jag får väl passa på att bejaka sista tiden av min graviditet. Idag är det ju bara 6 dagar kvar och jag förväntar mig leverans snarast alltså. Mina många och täta sammandragningar är nog inget tecken, de har jag känt av länge men jag tänker att det har med genetiken att göra. Min mor har ju bara fött innan BF och L kom 4 dagar tidigt. Nog för att jag helst skulle vilja skjuta upp den där dagen men ut ska den ju ändå så låt det bli gjort nu då!!!

För övrigt vad det gäller gravven kan jag tillägga att jag har ständig halsbränna, måttligt illamående, foglossning, maaassa extrakilon, trötthet och mycket förvärkar. Men jag har sluppit huvudvärk, svullna fingrar och fötter, ryggont och yrsel. Känslomässigt är det ju berg och dalbana. Ett tag var jag riktigt deppig men nu känns det ändå bra och jag har börjat längta efter barnet. Det låter kanske konstigt men jag har nog inte gjort det innan, snarare tvärtom :/. Det kan bero på att jag redan har ett underbart barn. Sen är man ju lite rädd för hur man ska orka både förlossning och framtiden med 2 små. Så allt har verkligen inte varit frid och fröjd i kropp och själ. Men Gud är god! In till tidens ände skall han va mig nära!

 


Mammans dag

Det blidde lite småfint från Myrra till mamma och svärmor igår. Med ett varsitt litet kort förstås. Hoppas alla hjältar till mammor där ute blev väl uppvaktade!
 
 
 

Trädgårdspromenad

Här om kvällen tog jag en kvällspromenad genom vår hemskt vildvuxna trädgård. Gräsmattan som nu egentligen bara ser ut att bestå av maskrosor och brännässlor har ingen hunnit klippa och i rabatterna spirar ogräset lika friskt. Men det finns även en del skatter gömda, vilka är ljuvliga att åskåda en varm sommarkväll som den nyligen.
 
 
 
 
 

Art direction

 
Vad trevligt det vore att jobba som art director och få använda sin kreativa del av hjärnan om dagarna. Här är lite smått och gott jag hittat i den kategorin. Helt ljuvligt ju!
 
By Roberta Farese
 
 
by Christian & Allegra Poschmann
 
by Big Horror Athens
 

Den gångna helgen

 
Fredagar börjar betyda utflykt med mor och far för mig. Pappa som vanligtvis jobbar i Norge under veckan kommer hem till fredag och min mamma är alltid ledig fredagar. Så då brukar jag och Lemonie passa på att åka ut med dom och hitta på något mys. Denna gång blev det en tur till Edenhofs golfbana. Sen mötte Debora upp oss vid Fullerö Handel så blev det lite fika IGEN.
 
 
Heh, okej jag erkänner, inte baaara frid och fröjd under dessa utflykter. Pust!
 
 
 
 

Min duktiga man jobbade nästan hela helgen, med ett extrajobb/sidoprojekt vi tagit oss an. Så hemskt tråkigt. Men sent på lördag eftermiddag fick vi i alla fall umgås med honom en liten stund :). Han tog ut Lemonie på altanen så hon fick bada lite. Mycket uppskattat!
 
 

Nya grejjor till Norpan

Jag har nog ännu inte förstått att det snart kommer en liten bebis men genom att köpa lite kläder åt den blir det något mer verkligt i alla fall. Efter många vändor på barnavdelningen bestämde jag mig tillslut för att köpa en body av varje sort från Newbie. Alltså jag gillar ju fortfarande detta med blått till killar och rosa till tjejer. Så vet alla klart och tydligt vad det är för kön. Eller? Kanske inte...
 
 
En fyll-i-bok blev det också.
 

DIY

Jag önskar att det var jag som hade kommit på alla smarta och roliga idéer här nedan men dom är tagna från Pinterest.
 
 
 
 
 
Återanvändning av armbandsur. Fiffigt!
 
"Take an old sweater. Cut a slit in along the shoulder down about 7". Fold over raw edge and sew in place. Sew a piece of ribbon about 15" long to one side of neckline and another ribbon to the other side of the neckline. Tie together."
 
All via pinterest.com

Underbara helg

I fredags åkte jag och Lemonie med mamma och pappa till Forsmark. Therese och hennes Fredrik jobbar där så de kom och mötte oss vid Forsmarks bruk. Ett superfint utflyktsmål. Fika i gräset på det!
 
Därefter åkte vi vidare till Öregrund och dess vackra hamn. Vilka mysiga små butiker det fanns där då. Massa små mini-Fullerö. Sen avslutade vi dagen med ett stopp vid Norrskedikas loppis. Det är en av mina favoriter men ack så dyrt det har blivit där... Typiskt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På lördagskvällen fick jag och Jeremia en ledig stund på Gränby tillsammans. Tänk att det som var vardag förr nu ses som lyx för en mamma som jag.
 
 
 
Söndagen avslutades, efter en vårstädning av huset, med grillmat och efterrätt á la Jeremia. Så trots att jag denna måndag är vansinnigt trött, som vanligt, känner jag mig ändå laddad för en ny vecka igen!
 

Någon som känner igen sig?

Jag måste bara dela med mig av dagens kaosupplevelse under kategorin: att handla med ett barn på armen.
 
Jag skulle som sagt springa in på mataffären och köpa lite av de nödvändigaste varorna. Detta tillsammans med mina 16 månader gamla dotter och en 37 veckor gången bebis i magen. Väl innanför dörrarna inser jag att mina poletter till kundvagn är borta, men jag ser i alla fall en minikundvagn som jag ställer framför Lemonie. "Detta borde hon ju tycka är kul" tänker jag och går in. Oh nej! Kaos! Hon släpper handtaget efter två steg och börjar riva i alla hyllor. Jag kämpar mig vidare genom affären och plockar med mig hälften av grejerna på min lista. Jag blir svettigare och svettigare. Lemonie bär jag i omgångar och annars försöker jag locka henne med kundvagnen igen. Jag tänker: håll hennes humör uppe nu så hon inte strejkar liggandes på golvet eller skriker vansinnigt.
 
Tillslut kommer jag fram till betalkassan och försöker få henne att stå stilla medan jag plockar fram betalkorten. Men denna enda sekund jag inte har möjlighet att hålla fast henne använder hon för att springa iväg. Jag stoppar in kortet i automaten, ser den långa kön bakom mig och hur Lemonie raskt trippar ut genom affären. Panik! Tänk snabbt! Vad gör jag? Hinner jag inte bara slå in koden först? Nej. När jag skymtar henne någon meter från bilvägen blir jag tvungen att kuta ut, hämta in henne i det argaste grepp jag kan, snabbt trycka in min kod till ljudet av ett gallskrik och bara få allt överstökat.
 
Jag skäms!! Inte för att det tog tid och att alla fick vänta utan för vad alla måste tyckt om mig. Om denna unga, förvirrade mamma som inte inser att man inte kan handla med en ettåring utan vagn. Vad tänkte jag på!? Och föresten, varför kunde ingen hjälpa mig!!?? Varför kunde inte någon lätta upp stämningen och säga något snällt!? Gissa om jag storgrät när jag tillslut satte mig i bilen? Ont överallt. Svettig. Tålamodsprövad för ett helt år...
 
Min stackars man fick ett snörvlande telefonsamtal av mig i bilen hem, helt utan förvarning och förmodligen utan att förstå ett enda ord av mina sluddrande meningar. Imorn är det glömt men man måste lära sig någon gång alltså. Att man inte är en energistark bläckfisk med åtta armar som klarar allt.

Pastell

Just nu håller vi på att buda på en hus. Hittills har vi ju bara hyrt en villa ute i Ärentuna men det har blivit dags för oss att packa ihop och gå vidare. Huset vi har sett ut är ett riktigt renoveringsobjekt vilket för tankarna till inredning och stil.

Även jag har fallit för den industriella stil som dykt upp på senare tid men den kan bli aningen dyster ibland tycker jag. Då gläds jag över att se pastellfärg i magasinen och på inredninssatjerna.
 
 
 
 
 
 
 
ytterdörr via pinterest.com, smeg via thefancy.com, stol via pinterest.com, badkar via thefancy.com, tapet via boråstapeter.com, bricka via skönahem.se, lampa via hemlängtan.com
 

...

Nu är jag trött på att vara gravid! Inte så att jag hellre vill föda men det är jobbigt alltså. Tungt och stort. Och hur trött kan man va egentligen? Är det något fel på mig? Jag har inte ork till någonting och det gör livet ganska trist. Man finner liksom inte riktigt inspiration eller glädje i något. Gud bevare mig! Var mig nådig!
 
 
Via pinterest

Rosa Lemonad

 
Igår gjorde jag lite egen lemonad. Det är ju väldigt enkelt men väldigt gott. Färgen rosa kommer från 3 droppar karamellfärg men den kan man antingen byta ut mot rödbetor (inga konserveringsmedel!) som får dra lite eller strunta i.
 
Jag gjorde saften lite på känn tills jag tyckte den var god men ungefär så här:
 
2,5 dl socker som löses i
2,5 dl kokhett vatten och blandas med saft från
5 st citroner och
1,5 l vatten
 

Vårjackan

Jag har varit sugen på en vårjacka ett tag nu men det har känts meningslöst att köpa en. När bebisen är ute och jag kommer i en så är det näst in till varm sommar. Förhoppningsvis. Här är annars några jag gärna skulle ha i garderoben.
 
 
Zara
 
Tara Jarmon
 
Stella McCartney
 
Nelly
 
Intermix
 
Asos
 
Veda
 
HM

När hon sover

 

Så ligger jag i gästsängen och välkomnar en lugn stund när Lemonie just somnat. Det enda jag hör är det dova

ljudet av vårfåglarna samt mina ansträngda och tunga andetag. Att ligga på rygg i denna graviditetsvecka är väl ingen jättehärlig position. Lungarna pressas samman på något vis och upplevs som minimala och oförmögna att leverera tillräckligt. Undra om det är så här det känns att ha astma... Nå väl. Jag rullar över på sidan och byter utsikten mot mina osorterade och stökiga Billys-bokhyllor. Fy! Hur lät jag detta ske? Jag är ju en organiserad människa. Jag skulle väl aldrig ha en allt-möjligt-låda ex? Jag är noggrann och sorterarens drottning. Eller? Eller har jag bara lurat mig själv att tro så? Nej!! Vi skyller på att jag fick barn. Så enkelt! Vilken otroligt härlig undanflykt. Och jag går på den varje gång...