Just Lovely

Jag har en board på Pinterest som heter Just Lovely. Den gillar jag. Det behövs ingen förklaring eller orsak. Det är bara fina bilder. Fast dom behöver inte ens vara fina. Snarare inspirerande eller berörande på något sätt. Jag tänker på Gud när jag går igenom den. Han är lovely. Han inspirerar. Han berör. Han skapar. Jag tror till och med han är fyndig och rolig. Och han kanske vill att jag ska stanna upp idag och bara njuta av allt han gjort. Bara se på det goda. På min familj och mina barn. Ta vara på det. Vara tacksam. Ja, det tror jag faktiskt.
 
Här kommer ett urplock av just lovely...
 
 
All via Pinterest
 

Cherry sisters

Nu när jag äntligen tog tag och framkallade mina 600 foton hittade jag denna nedan bland alla och blev riktigt osäker på vem av barnen det var. Samma dag upptäckte jag vilka tshirts dom hade på sig. "Lika som bär" tänkte jag för mig själv. Så fånigt fyndigt att jag gillar det!
 
 
 
 
 

9 bra appar för iPhone

Dropbox - Så man slipper sladdar när man ska överföra filer. Ladda upp i appen och nå filerna och bilder från alla olika enheter. Dela också enkelt med vänner.
 
Bible (YouVersion) - En superbra app för bibelläsare med massa bibelläsningsplaner och andra bra funktioner som bokmärken, olika översättningar och språk.
 
Ica Handla - Icas egen app där man hittar massa bra recept och inspiration. Men bäst av allt är att man kan skriva inköpslista och få den sorterad efter önskad icabutik.
 
 
Lumosity - Värsta hjärnjympan! Dagliga övningar för att träna upp både minne, logiskt tänkande, simultanförmåga osv.
 
 
Flightradar24 - En kul grej för den som intresserar sig för flygplan. Hitta all info om den pågående flygtrafiken ovanför dig.
 
Buzz Me - En superbra app för barnen. Speciellt om man köper hem hela versionen. För stora och små.
 
Swish - För över pengar till andra snabbt och lätt genom att endast fylla i mottagarens telefonnummer. (Bank ID krävs samt att mottagaren har appen).

Lens it- Rikta kameran mot en text och välj vilket språk du vill ha översatt till. Superbra om man ska ut och resa.
Stjärna 3D+ - Här är min favorit som ju är perfekt nu när jag har fått en stjärnkikare. Rikta kameran mot himlen och hitta stjärnor, planeter, sateliter och till och med meteorregn.
 
 

Perfekta stretchlåten

Ska just åka iväg och träna på gymmet. Huu! Det är inte många dagar man känner sig taggad för det. Men man måste ju. Jag känner mig fallfärdig så här efter två graviditeter. Det är bara att ta sig i kragen. Jag tror Gud vill att vi tar hand om våra kroppar satte... I alla fall försöker jag leta fram lite musik att ha med. Här är en underbar låt till stretchningen kanske.
 

Teepee

I helgen gjorde jag klart en indianhydda jag pysslat med ett tag. Jag har ju ingen symaskin hemma så det fick bli att åka hem till mor min och sitta vid gamla hederliga Husqvarna maskinen. Guiden hittade jag på, believe it or not, Ikea. Länken hitter ni här.
 
 

Sthlm och makroner

Idag har vi varit i hufvudstaden och mått. Träffat släkt, ätit och shoppat. Jag fick några minuter på Zara home där jag fyndade lite prylar samt en kortis in på Laduree. Jag har inte varit så förtjust i makroner innan men de blir godare för var gång. Men mest gillar man ju boxarna i ljuvliga pasteller och det där emblemet i guld. Mer av sånt i Paris får jag hoppas! 
Jesus

Via Pinterest

En bra film

The Secret Life of Walter Mitty. En väldigt bra film. Mycket fin! Väldigt värd att se.En adventure, comedi, drama film med Ben Stiller, Kristen Wiig och Sean Penn.
 
Dagen innan jag såg denna tittade jag och Jeremia på Gravity med Sandra Bullock och George Clooney. Och jag blev så skärrad av den. Alltså, den var otäck typ. Säkert jättebra gjord och skådespeleri men huuh! Därför blev jag så varm och glad efter denna film.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Surprisead

Igår när jag kom hem från lunch på Ikea och stod i hallen kom hela min familj fram runt hörnet, sjungandes "Ja, må hon leva." De hade ett överraskningskalas för mig. Sånt där blir man glad ändå in i hjärtat av. Tack älskade Jeremia för att du drog igång det. Du är sämst på att ljuga, jag visste att det skulle bli av men det är fin egenskap vettu.
 
Blommor och presenter står nu kvar här och ler mot mig. Och huset hade dom städat också... Mums!
 

I motgång och i medgång

Det tuffaste med att ha små barn:
  • Att inte kunna vara flexibel på samma sätt som förr. Det är ju inte riktigt bara att slänga på sig jackan och dra.
  • Att sömnlösa nätter framkallar det värsta monstret i en ever. Jag blir lika chockad varje gång över hur hemsk och galen jag kan bli.
  • Det dåliga samvetet som ständigt  jagar en. Jag leker för lite med mina barn, jag skämmer bort mina barn, jag hinner inte städa som jag borde, jag orkar inte städa som jag borde, jag räcker inte till som fru osv.
  • Uppfostran! Vissa dagar tror jag att en röststyrd robot bor i mig: Ajajaj, nej nej, vänta, stopp, du ska få, kom hit!!! Om och om igen.
Men så kommer det bästa med att ha barn som överskyler allt annat jobbigt:
 
  • När man stannar upp och inser att den lilla står och drar i ens byxben för att den inte vill något hellre än att umgås med Mig!
  • När man helt oväntat får en puss eller kram. Jag kan börja lipa för sånt.
  • När man ser sig själv i ens barn. Det är en liten mini-mig som står här, av mitt eget kött och blod!
  • Att återförenas efter ett bråk. Är det inte just då bandet växer ännu lite till.
  • När han/hon gjorde som man sa. La tillbaka mammas läppstift t.ex.
  • När man ansträngt sig för att göra något för sitt barn och man ser hur denna lilla är helt salig och uppfylld av det underbara barnasinnet de har i sig. Tänker på när jag åkt ut till bondgården eller liknande...
 
Varje barn är en gåva och en välsignelse. Varje sig man vill ta emot det eller inte...
 
 

Gästtoan

Under julledigheten hittade jag nya tvål- och handkrämspumpar på Fullerö. De ser ut som några man själv skulle kunnat pysslat ihop av alltså två Masons burkar. Men så är inte fallet. Snygga oavsett tycker jag.
 
 

Växasängen

Lemonies säng blev klar och nymålad för ett tag sen. Jag tror jag betalade 400 spänn för den på blocket. Så här såg den ut innan och så här blev den sen. Hennes rum börjar ta form. Nu saknas bara lite vägghyllor och tavlor. Dessutom skulle jag verkligen vilja ha Eames rocking chair för barn också.
 
 

Eternity

En dag tar livet slut. Personligen tror jag att vi alla kommer få stå inför Gud den dagen. Då kommer man inte vara så stor längre, snarare väldigt väldigt liten... Men jag längtar!
 

Nya favoriter

Här är några av mina nya favoriter som fått flytta in i badrumsskåpet.
 
Schampo och balsam från SachaJuan, läppscrub från The Bodyshop, matt läppstift från Chanel från serien Rouge Allure i färgen Rouge Noir, rouge från Chanel från serien Joues Contraste i färgen 82 Reflex och Lancomes Hypnose i design av Alber Elbaz.
 
 

Babyshower

 Igår hade vi babyshower här hemma för en av mina bästa vänner. Det blev väldigt lyckat och det såg som att hon hade det bra under hela kvällen. Nu återstår det bara att se vad det blir för ett litet liv som tittar fram.
 
 

25 år och sommarlängtan

Igår var det 25 år sen jag föddes.
 
Tack igen alla som uppvaktade mig!
 
En av mina presenter var en resa.
 
Till Paris. Precis som önskat.

 
Det är i april det lilla äventyret sker.
 
Jag hoppas våren nått staden då.
 
Nu vågar jag officiellt längta efter våren.
 
Även till sommaren och sommarnätter.
 
Att kunna gå barfota i sanden
 
Och gå barbent igen...
 
 Egen bild, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, pinterest, egen bild, pinterest

Klapparna

Jag har väldigt omtänksamma människor i min familj, som jag har fått så fina saker av i jul. När jag var yngre, alltså ett barn, minns jag hur oförskämt besviken jag kunde bli ibland haha. Om det var något som fattades eller någon syster som fick lite mer. Oj oj, vilka tider. Det egoistiska barnet inom en spelade verkligen ut sin roll.
 
Nu för tiden är jag så tacksam för saker och ting. Eller jag blir det mer och mer tror jag. Bakom alla mina klappar i år finns ju någon underbar människa som tagit sig tid och tanke och köpt det åt Mig.
 
Dels fick jag ett teleskop av mamma, John Mayer biljetter av Jeremia och så lite smått och gott som detta.
 
Bok från Caliroots av min man.
 
Telefonen var en rolig grej från mig till Jeremia men Svenskt Tenn prylarna är från systrarna och lamporn från Jem.
 
Finfina tavlan från mannen, och denna har han Också hittat helt själv. Heh!