...

Vilket känslofullt inlägg jag hade tänkt skriva här för mig själv till mig själv. Men såhär känner jag mig:
Ibland vill man liksom bara kliva ur dörren och...


(bilder:deviantart.com)

Kändisen i dig

Har man lite dåligt självförtroende kan man ju göra såhär... Fantastiskt roligt. Visst? Huh?


MyHeritage: Celebrity Morph - Free family tree - Family search

MyHeritage: Celebrity Morph - Roots - Free genealogy

MyHeritage: Celebrity Morph - Old pictures - Family tree program

MyHeritage: Celebrity Morph - Family history - Family search

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Kändisar

MyHeritage: Celebrity Morph - Ancestors - Family search


En höstdag


Idag fikade jag med Tess på stan och Maria V kom förbi en stund också (dessutom träffade jag på hälften av min gamla nians klass, samlingsplats eller?) Trevligare vänner får man leta efter. Ja, i slutet av vår stund skrattade vi så att vi nästan kissa i byxan till och med. Iaf, Tess som ju ska bli danslärare på gymnasiet (helt sjukt ju, hah) bjöd dit mig i förväg för lite ensamma dansstunder i salen, bara hon och jag. Längtar awesome massive gräsligt mycket!!

När jag åkte i bilen hem regnade det lite sådär och luften var klar och sval som den ju är nu för tiden. Hösten står i farstun och jag tycker faktiskt det är något spännande och mystiskt med den. Dessa kalla vindar och dessa gigantiska moln som så ofta drar in över himlen, de framkallar i mig en känsla av att bara gå ut och ... ja, vad ska jag säga,  "bara känna lite av den". Sedan vill jag alltid minnas den kitlliga iver jag kände vid inköpen av almanacka, ryggsäck och bänkpapper och det pirriga i magen på första dagen i skolan. Jag tycker att skolstarten utan tvekan var bäst på hela året efter julafton, födelsedagen och skolavslutningen förstås...

Dessa Pinsamheter!!

Åh, jag kom just på en sak som jag ännu inte tagit upp i min blogg - pinsamma saker. Det är ju oftast en fruktansvärt hemsk upplevelse i själva nuet men en fruktansvärt rolig upplevelse i återberättandets stund.

 • Jag står i kassan och ska säga hej till kassörskan och öppnar min mun men ur mig kommer något som till min stora förvåning inte alls låter som jag förväntat mig. Det enda jag lyckas åstadkomma till hej är ett urlöjligt, fånigt och skevt kraxande som jag ser att kassörskan olyckligtvis uppfattar med sina öron. Vadå målbrottet liksom... Pinsamt!
 • Jag sitter ensam på ett café med tidningen framför näsan när en vän plötsligt knackar på fönsterrutan intill mitt bord. Hon säger några meningar som jag genom att titta på hennes läppar lyckas tyda och jag svarar givetvis någonting tillbaka. Det värsta nu är bara att när jag precis avslutat min mening inser att jag faktiskt suttit och tyst pratat mig igenom alltihopa som ett riktigt fån som tror att det inte räcker att artikulera ordentligt utan också måste frammana allt ljudligt. Resten på cafét stirrar underligt!!!
 • Jag står i en större klunga av bekanta och lyssnar när de ivrigt pratar om trevliga saker. Då hör jag plötsligt något som får mig att tänka på något riktigt roligt jag varit med om, så jag väntar på att en tyst stund ska komma och ge mig en chans att få göra min röst hörd. Jag öppnar munnen några gånger för att börja men stänger den snabbt när jag hör att någon annan redan börjat tala. Ännu en tyst sekund anländer och jag tänker att nu är gör jag det bara! Jag tar en full dos av mod och höjer rösten när jag uttalar de första orden i min mening MEN givetvis är flera andra redan i full gång med att diskutera någonting annat. Så, min röst dalar snabbt i volym och dör sedan ut trots att jag inte hunnit avsluta meningen. Det var ju otur kan man bara tänka men det pinsamma inträffar först när jag ser att grannen bredvid mig (som jag olyckligtvis inte känner så bra och som dessutom själv är den där sociala och självsäkra typen) har sett mina många små tappra försök att hela tiden få säg Min mening och även hört min darriga röst uttala en HALV och ynklig mening. Dessutom har han/hon sett hur pinsamt jag tyckte det var när jag såg att folkmängden faktiskt inte riktade en enda blick åt mitt håll för att de var mitt uppe i en annan dialog. Jag tvingar mig själv att småle lite åt grannen som inte alls verkar känna empati för mig utan bara Tittar på mig. Inombords vill jag helst bara sjunka genom marken...

Roliga saker jag hittat

By Acne


By Daniel Palillo


By Javier Vallhonrat


From LauraLaine.net


Styled By Marie Chaix

Alice in Wonderland

Mami! Det ska bli roligt roligt att se. Den påminner mig om Charlige and the chocolatefactory... Förmodligen inte så konstigt, Tim Burton, Johnny och det där barsnliga


En Kväll

Två dagar kvar på jobbet, fyra dagar kvar till Jem kommer hem och idag tyckte jag mig känna höst i sikte. Blåsigt, kallare och början till röda löv uppå träden... Ganska trevligt faktiskt. Har införskaffat två nya filmer idag också - Cry Baby och Cinderella Man. Kvällen blev dock för sen för att se film tror jag, fastnade nämligen med att titta klipp från Pippi Långstrump. När hon går in i karamellaffären, utan-snus-klippet  och när hon skriker oskar som en man m.m. Säger bara Tommy alltså, vilken kille! Nåja, jag känner dock faktiskt mest för den här låten nu, en behaglig lullaby-låt från en gudomlig film!


En annan kväll

Igår kväll - mys, fika, musik, spel kväll med Debra, Noomi, Simone, Rodde, Robban och Christoffer. Jag och Rodde insåg ännu en gång hur fantastisk Queen - Don't Stop Me Now är, Erica tvingade på Noomi att skriva värsta inlägget i Gästboken haha och Simone och Christoffer "ägde" tydligen på TP (jag, Debra och Noomi  vill dock hälsa att det var orättvisa frågor!!!!).

Robert: Vem pratar ni om? Vem är David?
Debora: Jo, men det var ju han som var med på midsommar. Han var med hon Cissi du vet...
Robert: ... erhm... Jaha, men han heter ju David!(?)


Lördagen

En dagstur till Åland gör gott i både kropp och själ!
Att bada i havet, få stoppa fötterna i sanden och leka cirkusstjärna roligt...Sweet Sound

André 3000 & Norah Jones - Take Off Your Cool. Jag är fortfarande inte trött på den. Aldrig!


Bysigt&Musigt

Saker du kan göra med din kompis:
 • Klättra i träd
 • Palla äpplen
 • Leka kurragömma på stan
 • Stå på händer
 • Ta ett sent kvällsdopp
 • Gå en väldans lång promenad
 • Springa barfota i gräset
 • Göra egna drinkar och smoothies
 • Gå in i statskyrkan
 • Kila in på biblioteket och väsnas lite för mycket
 • Bygga en koja
 • Titta på Starwars en gång till
 • Göra en jättedålig kortfilm
 • Bada på fyrishov och åka vattenrushkanan
 • Bestiga ett berg
 • Börja samla på något
 • Ta nya foton och framkalla dem
 • Lyssna på Stevie Wonder - Something Out Of The Blue
 • Bygga en flotte

Snygga Foton På Snygg Arkitektur

Ira Koers

Ronan-Jim Sevellec

DRMM

TakeshiHosaka

Rutger Devries

Tatiana Bilbao

São Paolo

Kikkerville

Makoto Tanjiri


"Architecture is like fashion, nothing fits you automatically" - Makoto Tanjiri

Rebecka försöker skriva ett inlägg

Jag skriver och raderar.
Jag skriver nytt men suddar ut.
Jag försöker en tredje gång men ångrar.
Ju fler gånger jag börjar om desto svårare blir det att avsluta.
Ju mer jag tänker desto mer förvirrad blir jag.
Ju visare jag försöker bli på vad jag verkligen känner desto mer likgiltig blir jag.
Allt jag tänkte skriva om känns plötsligt meninglöst och saknar betydelse.
Allt känns ytligt och tycks sakna något verkligt djup.
Allt blev till ingenting.

       Jag försöker mig på en löjlig dikt om hur jag aldrig blir nöjd med mina inläggsförsök och givetvis är detta ett av dem. Är det inte patetiskt??  Och jag hör ju själv hur gräsligt negativ jag låter till hela nuet men hur kan man känna något annat när man ska gå till sängs en regnig och kall söndagsnatt med vetskap om att två veckor av jobb ligger framför en och egentligen ingenting att se roa sig med på dagarna??????
       Man blir dessutom lätt sur och arg på natten, när man bara tycks komma på alla negativa saker som drabbar just En själv och jodå, då kommer den där tyck-synd-om-sig-själv-känslan igen som den ofta gör. Men när jag väl tänker efter, vad spelar det för roll om man är sur, ledsen eller arg? Vem orkar bry sig om att just Du eller Jag går igenom en barnslig känslosvacka? Nej, juste ingen alls och man mår ju inte kolossalt mycket bättre av att man själv bryr sig. Sen när gick det att trösta sig själv? Så kanske är det mest bara ganska meningslöst men komiskt alltihopa...


Åka bil, många mil. Växelspak, flak där bak. Hopp och skutt, prutt prutt prutt!!

Idag när jag kom hem efter flera dagars övernattningar inne i stan var det första jag gjorde att ta fram min avskrivarkänslobok, även kallad dagbok. Det var länge sen jag kände så starkt för att bara skriva av mig lite grann, den där dagboken har nämligen blivit liggandes ett tag nu. Men idag hade jag många känslor på hjärtat och eftersom Jem är borta har jag egentligen ingen att prata med (förtutom stackars Debra som blir överkörd av allt mitt gräsliga prat). Prata med om besvikele på sådana som står en nära och om sanningen om människans egentliga och uppenbara egoism. Så dagens lärdom och överskriften på denna dagens dagboksuppslag är och blev: Det är inte alltid jättesuperhärligtgosigtmysigttoppenunderbart att äga ett KÖRKORT!
(P.S. Givetvis regnar det idag, på denna gråa och dystra söndagseftermiddag.)