Street Lights & Robocop

Här är två stycken låtar tillägnade Sara som gillar RnB och vad passar väl inte bättre då än låtar från Kanye West's nya. I hope you'll enjoy it as much as me!


Kristusbild i Kristineberg.

Farfar min berättade att år 1946 arbetade en man en sen kväll 107m ned i en gruva och sprängde sitt sista skott för kvällen. Han gick hem och nästa morgon när en annan man kom för att ta över i brytningsrummet igen upptäckte han till sin stora förvåning en Kristusgestalt i silverglänsande vit cerisitkvartsit inramad av mörkare kloritkvartsit. Det kom fler och fler besökare från alla håll och ville se denna avbild men tillslut "stängde" man iaf ned schaktet pga riskerna med att klättra ned så långt. Det som var ännu mer häpnandsväckande var ett det fanns en profetia om detta som finns bevarad i ett museum uppe i umeå och dessutom att just namnet på platsen säger en del, "Kristineberg"


Isbjörnsfadder eller människofadder?

 Okej, isbjörnarna håller på att bli utrotningshotade. Det är ju jättetråkigt men har det inte gått lite för långt om man till och med kan bli isbjörnsfadder? Är inte människan lite viktigare än en isbjörn?

En onödig silverfemma

Igår gick jag och Sara till biblioteket efter en lång och kall vandring på stan men när vi klev in i huset blev vi givetvis ohyggligt kissnödiga båda två (precis som jag alltid lyckas bli när jag stiger in i den där bokbyggnaden). När vi (knappt) lyckats stappla oss fram till femkronorstoaletterna upptäckte vi till vår stora besvikelse att det var fler än vi som behövde lätta på trycket. Vi knep igen och försökte uppmuntra oss med att vi iaf skulle slippa betala en liten onödig silverfemma för att komma in men det var då det hände. Bredvid oss stod en lång grabb som var något äldre än oss själva och väntade på sin kompis som var inne på toaletten och när nu denna färdigkissade kompis kom ut från toan drämde han snabbt igen dörren mitt framför våra då stora chockade ögon. Vi såg honom flina när han mötte sin väns blick och hörde honom småskratta när de börjat gå sin väg. Men VEM GÖR SÅ?? Hur kan man vara så fruktansvärt och omänskligt elak?? Han bara liksom slog igen dörren en halvmeter bort från oss när han ju faktiskt redat sett två stycken kissnödiga oss, bara för att vi skulle få betala igen. Det är likt en skruttig gammal tant att göra så bara för att det är det enda rätta i hennes egoistiska värld men nej, nu blev jag minsann arg!


ElitGymnast

Jag tränade 9h i veckan som nio-åring och det var hårt ibland med tränare som skrek, satt på en o.s.v. men detta var väl lite att ta i. Tycker dom ens att det är roligt??


Men vad livet är underbart ibland va!

Jag ska väl ännu en gång upplysa alla om vilket lys det har varit över vår stad Uppsala idag, precis som alla andra redan skrivit och sagt till varann. Man kunde höra en fågel eller två, vara utan jacka om man nu befann sig i solens hetta och man kunde se lera och GRÄS. Även gårdagen förde med sig lyckobringande väder därför träffades jag, debora, noomi, tessan, ester och rodde för en liten glass-fika-stund på stan. Där pratades det om bussar, trasiga bussbiljetter och skakiga bussturer som medför att Någon viss tjej faller in mellan benen på en annan grabb och dessutom har svårt att balansera sig därifrån. Något annat som kanske var kul sagt:

Ester: "Hmm, men har Therése dator eller?"
Rebecka: "Ja, såklart, hon är ju inte från medelåldern!"

Kvällen avslutades med att rodde och tessan svek oss och vi andra gick till systers lägenhet för lite tjejgrejer, ni vet Gossip Girl, One Tree Hill, flams och trams. Så vad säger ni, ska vi ut och ta en ABSOLUTE BEO kanske??


Justice

Under gårdagen satt jag tillsammans med Simeon som åskådare i Tingsrätten nere i Växjö, vi fanns där som moraliskt stöd för Noah och Jeremia. Dock erkände den åtalade sina brott utan vidare så det blev en synnerligen kort rättegång med allvarliga och suriga besluts-makthavande-bestäm-människor där framme.Hej där!

Hej där!
Jag delar med mig av några glädjebringande saker från min egen liv här, det är ganska trevliga påhitt tycker jag ju.
  • Ta en franska eller limpa och bred smör, jordnötssmör och hallonsylt på. Heaven to me!
  • Köp fina tuschpennor och en målarbok som man hade som barn, slipp fantasilöshet och okreativitet. Någon annan har redan gjort en fin teckning för dig att färglägga. Ljuvligt tidsfördriv!
  • Köp ett friskis&svettiskort och känn gunget på jympan tillsammans med tanterna (som för övrigt är i mycket bättre konditions - och styrketillstånd än jag.)
  • Tappa bort ditt bankkort i hemmet någonstans så slipper du använda det för ett tag. Ni som inte är miljonärer förstår väl vilken bra sparmetod detta är.
  • För lite avkloppning under en stressig dag, andas en extra jättestor och lyssna på älskliga och himmelska ljud såsom; diskmaskin, nedladdat regnljud, en sax som klipperhår eller en katt som spinner.
  • Trots att du ej tror dig vara en elctro-indie-funk-musikmänniska öppna dina nya öron för en låt här.


Plikten framför allt

Sicken helg alltså, jag säger bara Rosor och Ruiner!! På fredag var det kalas hos Catta och där vid köksbordet hör vi Salem, från absolut ingenstans, utropa: "Åh, jag längtar tills jag blir pensionär." Det som var ännu roligare var att Viktoria svarade: "Ja, men det är ju typ inne att vara pensionär, visst?!!" Ohja, visst fick jag mig ett gott skratt.

På lördagsmorgon fick jag Noomi, Jerry se en gammal teckning av Debora 6år. Den såg ungefär ut såhär.  Så roligt, han ser ut som Jokern tyckte vi. Vad tänkte du på när du skrev larvig Debora??

När det blev kväll hade vi ju tjejkväll hos Jerry utan Jerry, där spelade vi frågespel och upplevde ett och annat gräsligt roligt svar. Som t.ex när frågan löd: Vad var Gustaf VI Adolfs valspråk? Då Ester och Sara genast började disskutera om det kunde vara Svenska eller möjligen Tyska.

Dessutom innehöll helgen även en rad olika missförstånd som ledde till magkrampande skratt (T.ex. sitta i knät på en viss kille i en bil, väte som kommer ut ur kycklingen osv). Nåja, detta var var iaf några få uttdrag från en onekligen underhållande helg.