Prylar jag vill ha

Fladdermusen Iceland, från 7495,- @artilleriet.se
 
 
la Loupe, från 499,- @artilleriet.se
 
Light House, från 599,- @allrum.se
 
Original Bell Jar Table lamp, från 135$ @etsy.com
 
Porcelain doll head cups, från 75$ @etsy.com
 
Retro spegel i koppar med läderband, från 155,- @tradera.se
 

Tulpaner och nagellack...

Efter visiten hos Deb köpte jag 50 tulpaner och åkte hem för att städa och umgås med min vackra dotter. Jeremia är borta hela kvällen lång så nu försöker jag utnyttja tillfället för att göra lite tjejgrejer. T.ex. måla mina 5 resterande fingernaglar med lack, alltså som mamma blir det liksom en i taget. Man måste tänka safety om man ska måla samtidigt som barnen är vakna. Nåväl... nu så!
 

Hemma hos

Idag åkte jag till öppna förskolan i Årsta som givetvis var stängd. Det är ju sportlov den här veckan! Suck! Så jag åkte vidare till Debora med kaffefika för att hälsa på lite. Väl där insåg jag att hon har så mycket "inne" inredning. Stubbe till sidobord, tavlor med Hagedornhagen motiv (målade av mig), Rörstrand servis, Svenskt tenn kuddar och lite annat. Schysst bruden!
 
 

Quotes

När jag ändå är inne på de djupa spåren passar jag på att lägga upp några tänkvärda ord...

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

stress to impress

Jag tycker det är så skönt när folk på bloggar, insta och FB visar upp sina operfekta sidor och tillvaror (böjning?). Det är en sådan avskyvärt pressad atmosfär i våra kretsar. Givetvis inte i alla och inte hela tiden men den är oundviklig att missa. Kanske är den mest förekommande bland oss kvinnor.
 
Tonårstjejer har antagligen stört press på utseendet. Och hos de unga vuxna verkar de handla om en fantastiskt svårstigen karriär, en hejdundrande mammaroll eller om andra avundsvärda antaganden. Man ska helst vara bra på allt. Gärna enterprenörskap, välgörenhet, konst, sång, mode och andra estetiska talanger. Och glömde jag säga att man ska vara extraordinärt snygg också?
 
Säg nu inte: det är inte fel med talanger, vackert utseende eller kunskap. Nej, självklart inte. Men det hur det används och visas upp som blir så rubbat. Och jag tycker verkligen det är en hårfin gräns för när yttrandet blir värdigt och för när egot bara genomsyrar alltihopa. Jag får väl helt enkelt gå till mig själv och fråga vilka mina motiv är...
 

Mina kärlekar

Så där ja, lite alla hjärtans dag bilder. En vimpel, en triple chocolate cheescake, en Lemonie, ett paket, ett kärleksbrev och en snygging!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Journalläsning idag

Igår morse kom Jeremia på att han var tvungen att åka till jobbet vid 05:30 och sen kom han inte hem förrän 19:00. Lite trist planerat så där på alla hjärtans dag. Men sen ringde i alla fall Maria T och erbjöd barnvakt så vi fick äta middag tillsammans på kvällen. Så roligt med en liten stund tillsammans. Jag tänkte lägga upp lite bilder från igår senare idag, när jag orkar...
 
Idag har jag läst igenom min sjukvårdsjournal. Igen. Det är så roligt att dessa blivit så lättillgängliga nu. Man behöver bara(!) ordna e-legitimation på landstingets hemsida och sen är det bara att vraka. Man kan se alla sina inbokade tider, recept och givetvis Journalen. Så nu har jag läst igenom min förlossning och anteckningarna om när jag fick barnsängsfeber efter det. Synd att man bara fattar hälften av alla medicinska termer och måste googla varannat ord... Men tillräckligt intressant ändå!
 

Dagen efter idag

Det enda positiva med en sjuk Lemonie är att hon sover mer på dagarna. Så nu sitter jag här i min säng och försöker tvinga fram lite idéer inför imorgon. Alla hjärtans dag. Egentligen är jag inget stort fan av den dagen. Jag har mest hemska minnen från skoltiden då man år efter år lät förväntingarna stiga för att sen bli hjärteslagen. Vad betydde 3 rosor när den snyggaste på skolan fick 23? Bättre än ingen alls kanske någon tänker då, och jo, förvisso men så vuxet tänkte man ju inte då!
 
Idag är det annorlunda. Det behövs bara en ros, bara den kommer från den Enda mannen jag älskar. Sen gör det ju inget om det är fler rosor än en...
 
Jag har ju ett slags behov av att skapa och vara kreativ men jag är också fruktansvärt pedantisk och självkritisk, och det är ingen bra kombination. Och nu bara Måste jag göra någonting till imorgon, Och tiden tickar. Nåväl, pinterest får bli min räddning på inspiration och hjälp idag.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What's up!?

Igår var min moder och broder på besök. Bara att någon kikar in en liten stund gör så mycket. Det känns att man har gjort något. Ibland kan till och med endast tanken på att åka ut en sväng förändra humöret. Det är väl nutidens rastlöshet som gör sig hemmastadd. Förr i tiden var man minsann inte lika orolig i sinnet över att bara vara hemma. Nåväl...
 
Idag ska jag korrekturläsa en text som min man ska använda på deras hemsida. Detta får mig att känna mig viktig och behövd. We all need it! Sen ska jag skicka några "viktiga" mail. Wow! Det är inte varje dag man gör det... För övrigt blir det att ta hand om min sjuka dotter och samla på mig fler härliga bilder till min lilla bildbank.
 
 

Hum

Huh, idag är jag lite oinspirerad. Inte totalt deppig men bara vilsen och något tom sådär. Lemonie är fortfarande sjuk och gråter mest under sin vakna tid. Hum...
 
Jag känner mig så ohärligt vinterblek och otränat sliten
 
Mitt hem är så hemskt ostädat och oinbjudande. Jag vill riva ut allt och börja om.
 
Jag är oinspirerad och alldeles tom på kreativitet. Ingenting vill skapas av mig just nu.
 
Detta oönskade väder ska vi inte ens tala om. Sluta upp nu!!
Men imorgon känns nog allt bättre.
 
All via pinterest
 
 

Cake pops

Imorse var det trögt. Jag var måttligt trött och ganska deppig sådär. Det skyller jag på graviditeten. Sen på eftermiddagen skickade vi vår pärla hem till mormorn hennes och vi fick lite tid hemma tillsammans. På min mans initiativ gjorde vi cake pops. Han gjorde några med turkisk peppar i men de blev så fula så de får inte vara med här (förlåt älskling).
 

Countdown

Idag är en lång dag. Jeremia kommer vara borta ca 12 timmar och det känns segt just nu. Man går och räknar ner timmarna och försöker uppehålla sig själv och barnet bäst man kan. Det är inte lätt. Det mest spektakulera som skett idag är ju att Lemonie kraschat en glaslykta och att vi satt upp armeringsjärnet. Wow!
 

Bröllopstankar...

Jag sitter och funderar på bröllopstackkort, på hur de ska se ut. Har precis fått två redigerade foton som ska användas till det men resten är ganska oklart. Och inte hjälper det att jag lider av någon slags hemsk beslutsångest. Det var faktiskt rent utav trist och jobbigt vissa stunder under bröllopsplanerandet. Vad ska man välja halloj?! Tänk om jag ångrar mig? Nej, jag har bestämt nu att det inte är någon idé att gräma sig över sina val. Det blev bra tillslut.
 
Något jag utan tvekan är nöjd med är att jag har packat ihop allt så snyggt och gjort en ordningsriktig flyttbox så här i efterhand. Det känns så fräscht och bra i mig. Vad är bättre än ordning?
 
Några tryckta förslag
 
En av många smålådor
 
Någon annan gång ska jag nog skriva av mig om historian bakom vårt bröllop som egentligen bestod av välsignelseakt och fest eftersom vi vigde oss i stadshuset månader innan det. Det är en bra historia...
 
 

Acceptabel fotokvalité - check!

Äntligen har J tagit hem systemkameran från jobbet. Fotona går inte ens att jämföra med mobilens. Och tänk att jag inte tagit ett enda foto på min dotter med något annat än mobilen!!! Fy vilken skam!
 
Här är i alla fall några nya ting i mitt lilla hus (eller ja, det är ju inte så litet i och för sig). Nästa inredningspryl att ta sig an blir en stol som måste målas om och ett armeringsjärn som ska bli anslagstavla. Men usch, jag tycker det är så trist att måla om möbler och sådant där. Kan inte någon annan göra det... Pff!
 
Lilja
 
Blomlåda
 
Lampa (den har ingen sett förr va??!)
 
Kudde

Badrumstrender

Nu när jag är så vedervärdigt trött om dagarna passar jag på att läsa och lära. Så just nu har jag läst på mig lite om badrumstrender. Detta är ju för att jag vill kunna impa lite på min man när han kommer hem. Han är bl.a. VD (läs stolt fru) för en byggfirma och vad är väl inte mer aktuellt då än en fruga som har koll på nya inredningstrender.

Naturmaterial
 
Runda former
 
Minimalistiskt
 
Lantligt
 
via pinterest och sköna hem

Saknade helg

I lördags hade jag styrt upp brunch på Radison Blu med alla gamla tjejkompisar från skolan. Jag åt pannkakor i mängder och hade verkligen svårt att slita mig därifrån vid 15. Efter det firade vi i familjen Josef som fyller år på onsdag med att äta och fika på stationen. Vilken festlig dag liksom!
 
Och igår blev det städdag eftersom mäklaren kommer hit idag och tittar på huset som skall säljas. Men som belöning efter att ha städat blev det en tur till Barkarby outlet. Dock var det bara Lemonie som gick hem med ett inköp därifrån.
 

 
 

Drömmen om sömn

En vacker soldag som denna är jag så trött att jag vill gråta. Jag vill så gärna sova lite. Lemonie hänger kring mina ben hela dagarna och bara gnäller. Inte är det väl med flit hon gört, kanske har hon en ond tand eller något men mina krafter räcker inte någon vart!! Så jag får utbrott på henne och ber henne göra något annat än att dra i mig. Och strax därpå får jag dåligt samvete. Hon kan inte hjälpa det...