...

Idag tänkte jag: "Hmm, vad ska jag ta upp i min blogg idag? Kanske en liten lista på bra låtar eller en mening om vad jag gjort i helgen." Men sen ville jag ju försöka komma upp med något mer seriöst, jag ville skriva ett inlägg om något som betyder något. Jag menar, vad som idag är min favorit låt eller vad mina dagar gick åt till i helgen är ju bara så förgänligt och värdsligt. Ingen dör om jag struntar i det... Så då skulle jag ju söka lite inspiration och hittade mig fram till Krister Renards blogg och då insåg jag det. Ja, det gick upp som ett ljus för mig: idag fick han föra min talan. Han yttrar sig i ord vad jag ibland, vissa dagar, känner i mitt hjärta o mina tankar. . . http://gluefox.blogspot.com/. (Speciellt lättläst och bra är inlägget "Sverige - Pedofobernas Paradis.) Tack Hej!

Changeling

Changeling är onekligen bra och fängslande i varje ögonblick. Den hör utan tvekan till en av de bättre filmer jag sett i mitt liv. Jolie är utomordentlig, trots att hon ser gammal ut. Se den, tycker jag du ska göra!

"Livet, livet... Se vad livet ger, vill du så kan du få följa me..."

Jag har tänkt över mitt liv lite grand och här är väl det mest spännande saker jag upplevt den senaste tiden, om någon nu skulle få för sig att vilja veta.

  • Tackat nej till att; tillsammans med en valfri vän få åka gratis få till Miami, bo på hotell och bli "uppassad". (I höstas)
  • Att för första gången fira jul någon annanstans än hemma tillsammans med min familj .
  • Bli fotad och målad på en meter-stor tavla av en konstnär.
  • Blivit "uppraggad" av designern till lyxmärket Nikalj d'Etoiles. Mm, intressant va...
  • Ensam gått på bio. Tre gånger än så länge.
  • Fått vara med en massiv och bäst man som jag tycker alla borde vilja ha.
    

   


Lenny KravitzP.S. Jag är InTe en rocktjej but come on, he is good!! Några andra bra låtar är Again, Black Velveteen, Stand By My Woman och Good Morning)

Tess&Bebs lekade - 13/1

   Köpa tårta, stressa på stan och Tess glömde givetvis sina vantar i en affär också, just bara för att det var en så stressig, varm och springdag. Nåja, sen hem till Storasyster Therese som blev 22år och fira henne med några vuxna stora kompisar till henne. Sen försökade vi bli fin på kort men det resulterade mest i skratt alltihopa. Du, Tessa, "i benen, i benen, i benen...". Så gräsligt trevligt vi kan ha det ibland!

Tänkvärt om La Luna!

Jag fick för mig att jag skulle börja studera månen lite grann när jag en dag började fundera över dess bana runt jorden osv. Jag undrade hur den rörde sig, om man kan se alla sidor av den och sådär...  Först tyckte jag mig inte begripa någonting, det var så rörigt och jag läsa citat av Isac Newton; "Jag hade aldrig haft huvudvärk, utom de dagar jag studerade månens teori". Jag begrep iaf sen att den roterar runt jorden och runt sin egen axel men att man bara kan se En sida av månen (pga att det tar lika lång tid för de båda varven. Men så upplyste Wikipedia mig om en annan sak vad de gäller månförmörkelse: "Det kan inte förklaras som annat än en slump att solen vars diameter är 400 gånger så stor som månens ligger just 400 gånger så långt bort, vilket gör att de två himlakropparna ser nästan exakt lika stora ut från jorden."

Var inte det lite märkligt och intresseväckande? Det är säkert inte alls en slump, hur stora är oddsen liksom? Nej, nej, Gud visar sig genom detta fenomen!

(P.S Inte försöker väl jag vara överdrivet djup eller så men rymden och universum är så fint och underskattat. Har läst fascinernade om stjärnfall också)

Öra vill ej höra!

Idag satt jag och knappade på tangentbordet en stund, i en ganska så rask takt då Debora utbrast att det för henne var ett synnerligt obehagligt ljud. Hon nämnde även att det är ett otrevligt ljud när någon öppnar ett brev. Personligen tycker jag att det är irriterande att lyssna på någon som borstar tänderna väldigt snabbt. Det låter så fult, om man kan säga så, precis som när någon tuggar sönder en karamell väldigt fort. För att inte nämna det värsta av dem alla - någon som biter på en torr frotéhandduk så att det gnisslar! Fruktansvärt. Nåja, alla har vi våra små olustiga ljudfobier och det finns ju mången kvar att nämna. Tänkte bara att jag ville uppmärksamma några ibland uppkommande frekvenser...

(P.S. Det finns några saker som öra ej vill höra men ännu Mer saker som öra mest vill höra=))

3Januari 1989


Hej! Jag skulle bara säga att jag har levt exakt på pricken 20år idag och jag är ganska glad. Alla lysande och behagliga födelsedagssms jag fått hittills är mer än nog för mig, jag lovar. Tack Jeremia, Tessan, Mia, Ullis, Salle, Sara, Debora Syster, David Lillebror och Mamma. Ni är ganska underbara hela högen!

Förresten så passar det ju utmärkt att citera lite Star Wars som jag för övrigt känner mig ganska dragen till, By The force! Förstår inte hur inte alla kan känna sig påverkade av den.
C-3PO: I would much rather have gone with Master Luke than stay here with you. I don't know what all this trouble is about, but I'm sure it must be your fault.
[R2 beeps an angry response]
C-3PO: You watch your language!

C-3PO: We seem to be made to suffer. It's our lot in life.

Darth Vader: I sense something; a presence I've not felt since... 

Han Solo: Look, Your Worshipfulness, let's get one thing straight. I take orders from just one person: me.
Princess Leia: It's a wonder you're still alive.
[Pushing past Chewbacca]
Princess Leia: Will someone get this big walking carpet out of my way?
Han Solo: No reward is worth this. 

Han Solo: Not a bad bit of rescuing, huh? You know, sometimes I amaze even myself.
Princess Leia: That doesn't sound too hard.

Obi-Wan: Your eyes can deceive you; don't trust them. 

Darth Vader: I find your lack of faith disturbing

Han Solo: Damn fool, I knew you were going to say that.
Obi-Wan: Who's the more foolish: The fool, or the fool who follows him?

2008:s sista timmar!

Juste, då var nyårsaftonens kära stund över för 2008:s del och visst måste jag väl medge, precis som alla övriga bloggare redan nämnt, att den blev ganska härlig. Vem kommer väl glömma Viktorias otroligt chockerande "vill ha dig i mörkret hos mig" eller att manne har druckit prips blå i stockholms skärgård då vi alla trodde att han bara hade varit i Polen. Vid kvällens slut blev Alias vår vän som många gånger förr, och vi fick höra Arash utropa "UPPHETSAD" när holm endast sagt "stoppa" , höra flickorna koppla ihop svart med rött och guld istället för vitt, jag sa ju: inte svart utan...., och dessutom chockade jag mig själv med att gissa på "cynisk" när Tessan faktiskt bara förklarat att hon ej kunde förklara hennes ord.

Förresten tycker jag Deboras mask var mest förtjusande som hon tillråga på allt gjort med hennes egna tio små pytte fingrar, och med lite hjälp av Noomi, som för övrigt "hjälpte" denna ljuvliga tillställning mest av alla.

(P.S. Alla bilder är gräsligt, olovligt tjuvade av andra närvarande gäster vid festen.)