Tänk om livet var en film...

Tänk om livet var en film

  • Du skulle alltid kunna räkna med ett gott slut där alla levde lyckliga i alla sina dagar. Även fast det var tufft ett tag så skulle du ändå veta att det kommer sluta bra, och den visdomen skulle då hjälpa dig igenom det svåra.
  • Du skulle kunna spola tillbaka filmen när du helst ville. Du kanske, som jag, har de där absoluta lyckostunderna i livet som du gärna skulle vilja återuppleva igen.
  • Du skulle därmed också kunna spola framåt, bara skippa alla jobbiga och pinsamma situationer.
  • Du skulle kunna pausa livet när du än helst ville. Då det blev för mycket att tänka på, då du kände att du var tvungen att andas för en stund. Tänk så mycket tid man skulle kunna spara. Tänk de dagarna du hade prov, du skulle kunna pausa filmen mitt i provet och springa till skåpet ditt å ta en liten titt på dina anteckningar. Ja, där ser du.. Tänk vad man skulle lyckas bra.
  • Du skulle byta film till vilken annan som helst, du skulle alltså med stor frihet och urval kunna välja nästan precis hur du ville att ditt liv skulle se ut.
  • Du skulle kunna sätta på stopp mitt i filmen om du helt enkelt bara ville stänga av livet, vilken absolut enkel lösning till självmord för de som mår dåligt.

Ja, det finns alltså som du ser massor av möjligheter med detta. Jag menar, vi har väl alla fantiserat om detta nån gång. Men efter allt, ett liv som vore helt perfekt och kontrollbart kanske inte är så roligt ändå. Nej, jag tror faktiskt inte det! Det är ju efter prestationer och hårt arbete som vi verkligen kan bli stolta över oss själva och det är våra misstag som gör oss till bättre

människor. ..eller har jag fel??

Poetry


En utomordentlig dikt av Karin Boye.
Tänk om man ändå vore så poetsisk att man kunde uttrycka sig på detta sätt.


"Du min förtvivlan
och min kraft
du tog allt eget liv jag haft
och därför att du
krävde allt -
gav du tillbaka tusenfallt."

Bring me sunshine!Skolan


"Det finns en plats där solen aldrig ler.
Den platsen heter skolan
Dit vill jag aldrig mer"