Robot Rock


That was It


Jag är ju som jag är

Jag har tänkt på en sak de senaste dagarna... Något som säkert många människor upplever ibland. Något som egentligen inte handlar om att jag nedvärderar mig själv men Man kan vara så trött på sig själv ibland. Trött på att höra sin egen röst och trött på att varje morgon se samma ansikte i spegeln osv.
Ja, och alltså man kan bli less på saker som rör sitt utseénde som sitt hår och sådant där men man kan också bli matt på hur man är som person. Jag menar, man blir irriterad på sig själv för att man tänker så illa om andra ibland, man blir irriterad på sina svaga sidor som man inte har självdisciplin nog att övervinna, man blir less på att man gör det man vill men inte borde alldeles för många gånger. Och alltså man ska ju leva med sig själv hela livet, man är ju fast med sig själv så att säga... Hela en själv är dock inte alltid dålig men då och då får jag iaf sådana där små korta ögonblick när jag bara inte orkar med mig själv. Som nu t.ex. varför sitter jag här i pyjamas och ödslar tid på en så värdslig sak som blogg när jag ska sitta i bilen om tjugo minuter. Suck...

Theresia+Sandra=40

"Hallo!? Allihopa! Vem tycker att min katt har blivit tjock???!"/T

"Hellre en lägenhet utan katt än en katt utan lägenhet."/M


...

"The freedom and simple beauty is too good to pass up."


Anthony Hamilton - She's Gone


Det obegripliga köfenomenet

Igår stod jag inne i mataffären och skulle handla åt min mami som satt ute och väntade i bilen. Hon var trött och ville hem (som alla mammor efter jobbet) så jag tänkte jag skulle vara effektiv men då hände det som aaaaaaalltid händer när man har bråttom; jag ställde mig i fel kö.
     Det var sådana där eländigt långa köer så att man nästintill hinner skapa relationer med de som står brevid. Och speciellt sneglade jag på de som anlände till en annan kö vid samma tidpunkt som Jag, för de är ju dem man står och jämför med i denna skrattretande kökamp. Man tänker: va, hur kunde Hon komma till en kassa före mig trots att Jag kom till kassorna före henne? Och så börjar man bli irriterad på allt. Man anklagar kassörskan för att hon jobbar på tok för sakta, man anklagar tanten som bara är TVUNGEN att betala med hundra enkronor och man blir sjukt sur på alla barnfamiljer med kunvagnar som sväller över. Sen har man ju lärt sig att absolut inte byta kö, för då blir plötsligt Den långsammaste... Obegripligt!

(bild: deviantart.com)


Magic Kids - Hey Boy


Inspiration inom...

Expedition (Prada)

Foto (från Gareth Pugh och Jil Sander)

Mode (Gareth Pugh)

Konst (Bl.a. Fatima)

Arkitektur (bl.a. Baumraum)

Lördagsbilder med Johanna, Emelie och Samuel från middagen på China
I used...

" I used to be with it, but then they changed what 'it' was. Now, what I'm with isn't it, and what's 'it' seems weird and scary to me."


Lekstund

Igår spelade Reb, Deb, No, Gus, Man och Dan lekar och käre tid va skrattet ljöd. Vi lekade bla en av Deb, Reb och No egengjord lek: gissa bajset, skogskissaren eller vem där? Något av dessa namn heter den. (Fast ja, Maya har inspirerat oss). Påståenden om deltagarna i tur och ordning läses upp och de övriga ger poäng, 1-5, beroende på hur mycket det stämmer. Vi trodde:

 • Att Gus hälften av gångerna tvättar händer när han har bråttom. ~3p
 • Att Gus kommer välja en snygg blivande framför en snäll. ~4p
 • Att Gus väldigt sällan skulle plocka upp bajset från en ev. hund. ~1p
 • Att Dan aldrig sjunger i duschen. ~1p
 • Att No Aldrig hejar på grannarna. ~1p
 • Att Man verkligen alla gånger, skulle yttra sig om han öppnade till ett rum med två intima människor. ~5p
 • Att Man inte har speciellt bra lokalsinne. ~2p
 • Att Deb väldigt sällan dricker direkt ur mjölkpaketet. ~1p
 • Att Deb alltid lägger papper på den offentliga toaletten. ~4p
 • Att Deb troligtvis inte skulle säga till en bekant som har jylfen öppen. ~2p
 • Man kommentar: öh, tvätta händerna gör man bara när man duschar.
 • Reb kommentar: alltså, vem bryyyyr sig om hunden bajsar, man går ju bara vidare.
Sedan lekade vi givetvis Land&Stad där vi invigde en ny kategori: Lo-Pappor (nej, vi lever inte alls i en sekt!)

 • På -ist skrev Reb hinduist.
 • På hav skrev Man Långan.
 • På bibelperson skrev Deb&Man Satan, av alla människor liksom.
 • På material skrev Man ris.
 • På bibelperson skrev Reb Jesus och alla blir förvånade (är det inte Jesus bibeln handlar om??)
 • På -ist var Man vädligt snabb med att både skriva nazist och rasist och Dan med masochist.
 • På Lo-pappor skrev Gus Jonas. "Jo, men ni vet Jonas, på Lo, som är pappa... ehe."
 • Kommentar: "men alltså tänk att heta Dick Pitt då..."

Sweet Sound


Anne of Green Gables

Igår kommde Tessan och Maya hit till min o Deboras lille vita rum. Vi samlades för att tillsammans följa Anne with an e. Vissa av oss har ju växt upp med denna helt crazy bra film/serie. Mycket skratt följer med filmen och samtidigt blir man blir helt salig av både miljön, nature, manuset, karaktärerna och bara grejen att få följa en grupp människor under en så lång tid.

Anne Shirley är underhållande pinsam och jag gillar verkligen att se hur hon går från att vara en naiv, drömmande och oförskämd tös till att bli en riktig fager dam. Och Matthew och Marilla som hon får komma och bo hos, deras karaktärer är så fint utmärkande om man kan säga så. Alla relationer Anne har med andra utvecklas så snyggt. För att inte tala om hennes relation till Gilbert Blythe som under dessa många timmar i filmen verkligen är intresseväckande. Ja, vad ska man mer säga, jag vill ju förstås ha Gilbert...

"Stjärnorna i sina banor är emot mig"
"Plommonkakor botar inte ett sjukt sinne"
Anne Shirley(P.S. Jag fattar inte varför jag ville vara Diana när jag var liten. Moroten är ju så mycket finare än korpen.)


Dag upp. Dag ner

Dag igår - fylld med glädje och lycka. Baka alldeles för många kanelbullar med Fia, Tossa, Andy, Kornelia, Paulina och Rebecka. Sen få besked från ett av mina två olika utbildningstest och i det fina brevet på engelska jag fick mottaga lät det mig få veta att jag av flera hundra hade gått vidare till testomgång två.

Dag idag - förödelse från alla håll. Nu Emelie, förstår jag dig bättre än någonsin - man kommer ingen vart hos sjuksköterskor och doktorer för desperat hjälp mot sina smärtor. Allt är bara ett virrvarv av telefonköer, samtal och vidarekopplingar till ännu en tant som inte tar en på allvar. Tänk att ett litet ynkligt sjukt öra kan ge värk i hela stora kroppen. Jag känner nog lite som Debora en gång sa:

"Om jag hade sådan här smärta i min fot för evigt skulle jag hugga av den..."

namnen

Jag vill ha en bäbis. Om jag fick en skulle jag kanske välja bland dessa namn.

Aurora                    Amos
Chanique                 Chocolate
Cherie                     Elliot
Delicious                 Julian
Infinity                   Maximilian
Jolie                        Moses
Madicken                Mowgli
Naomi                    Neon
Strawberry              Tilon
Tzippora                Vinter
Vanillia                   Warg


IKEA med Tessisussisaaa idaaaa


När jag faller

Det finns tankar som fullkomligt präglas av modlöshet och nederlag. Ibland känner jag mig som en fånge under dessa fördärvets tankar precis som om de hade varit levande varelser i form av bojor och kedjor. De fänglsar mig och gör mig till deras slav och just därför att kedjorna är stora, många och överallt faller jag lätt och ofta utan att strida emot. Jag glömmer tid och rum när jag alldeles hopplöst inlindas i bojornas övertag och faller i ett sövande depressionstillstånd. Ju längre tiden går desto djupare blir såren och när denna kedja väl har tagit sitt grepp känns det omöjligt att se en utväg.
När smärtan tillslut blir outhärdlig och när jag plötsligt inser att jag ännu är vid liv bestämmer jag mig för att göra mig fri från slaveriet. För om jag genom koncentration och stor kraftansträngning lyckas föra mitt fokus bort från fångenskapen så är jag redan FRI. Jag behöver egentligen bara förstå och konstatera att jag inte alls är under fördärvets fångkedjor, att det är jag som har nyckeln och att det är jag som bestämmer. Trots att jag ofta och med korta mellanrum frestas in till den vana att falla ned som fånge så finns det ingen hejd på hur många gånger jag kan vrida om nyckeln i låset och vandra bort från hopplöshetens kedjor. Nyckeln heter med andra ord "tänk andra tankar"...


Wear(Minnetonka, 3.1 Phillip Lim, Carin Wester, Salvatore Ferragamo, Charlotte Olympia, Nicholas Kirkwood, Matthew Williamsson, Addidas, Gareth Pugh, Jai No Fui, Louise Della, Christopher Kane, Jasmine Di Milo, Emanuel Ungaro, Jasmine Di Milo, Salvatore Ferragamo, Prada, Salvatore Ferragamo, 3.1 Phillip Lim, Louis Vuitton, Yigal Azrouel, Fummel+Kram, Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo)

...
"And I carry this.
It's heavyyy."

KanelbullensOperansDagBaka bullar gjorde vi idag och sen blev det Opera, Askungen. Undra om det blir något katastrofal filmvalsomgång senare??

"Och om hon var i Jupiters armar skulle jag återfinna henne"


Citat


"Det är synd om man träffar den rätte så är han upptagen (...jag träffade ju en som hade exakt samma godissmak som jag, hallo!???)."

Maria


Lördag i Mölma

Åka till Entré och göra av med pengar. Stilla hungern med mat. Hitta en underlig reklamdbild från Cubus med vita armar och bruna väldigt märkliga vrister och vader. Fara runt i bilen och titta på vackra ting i Malmö stad som Turining Torso. Gå igenom en helt massive, sjuk, fin slottspark och ändå veta att det finns flera stycken liknande parker kvar att besöka. Välja film i över timme (igen!), det bästa värsta jag varit med om, och tillstlut blev det ändå något helt annat än de filmer vi röstat om - Fame.Käre tid...

Fem personer. Man fick rösta bort en var. Hur stor är odsen??

Fredag

Igår hämtade vi Noomi på Sturup, köpte flera kilo godis och filmer på Hemmakväll (jag mår fortf dåligt av hur sjukt många filmer jag borde ha slösat mer pengar på, fick iaf min Changeling.), röstade film i en timme och valde till sist "han som måste dö", John Tucker alltså.

Scott (Penn Badgley): "...My mom says Im special on the inside."

Kate: "...erhm... I breath a lot, heh"


Stoppen

Stopp hos Stockholmsteamarna. (Saften var inte alls för svag Josua.)


Stopp i Huskvarna. Middag hos Amandas familj. (Sluta drick kaffe Cattis, "jag orkar inte mer". Hah)


Stopp i Värnamo hos Simon&Karin m. familj. (Aldrig mer Twister!)För övrigt var ju nedresan minst sagt intressant med tanke på den otroliga packningen som toppades med en mikrovågsugn, någon viss person med lite blåsa, DHL:arna som översteg talet hundra och ljudet av stickor som plingade.

Amanda
: Jag fryser som en gnu.
Rebecka: Undra varför man säger just "gnu". Förresten har väl dom de ganska varmt?
Amanda: Nej, men man säger nog så för att dom är så smala.

Åka

Jaha, jaha... Då åkade jag och Mary hem till hennes hem till Malmö. Så hopppas jag innerligt att den andra hundvalpen också följer med och ger mig vanillasweet sällskap. Flyg ned till oss bara tjejen!!