Påsken lider mot sitt slut.

 
 
 
 
Jag vill inte att ledigheten ska ta slut. Den går alldeles för fort förbi. Kanske är det för att man fyllt den med så mycket mys.
 
 
 
 
 
 
 

Kom igen nu då...

Jag önskar att jag hade haft inspiriation och ork till massor av påskpyssel och kul som jag kunde lagt upp bilder på. Men de senaste dagarna har varit lite tunga och i natt blev dessutom Jeremia sjuk. Jippi!! Nå väl, en god frukost fick vi igår i alla fall. Popovers kallas dem. Pannkakssmet i muffinsplåt typ. Så lätt och gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tackkort

Så, nu är mina tackkort äntligen klara efter många timmars arbete. Lite trixigt var det minsann men nu känns det nästan lite trist och tomt när allt är över. Nåväl...
 
Jag blandade två ideér jag såg på nätet och resultatet blev detta. Dessutom har jag fått hjälp från butiken Papper nere på stan där jag köpte materialet. Ett vikt A4 som jag skurit av långsidan på och gjort två fickor av. Fickorna stansade jag så att det blev en mer spännande kant och jag fäste dem med dubbelhäftande tejp. Sen var det bara att stoppa i fotona, binda snöre om, fästa etikett, ner i cellofanpåse och på med de ljuvliga frimärkena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pretty in Pink

 
 
 
 
 
 
 
pinterest, pinterest, pinterest, idasjöstedt, pinterest, eget

Ickegravida vårkläder

Nu när jag är gravid vill jag bara att magen inte ska vara ivägen mer. Så att jag kan klä mig i så här vackra vårkläder. Annars brukar det ju vara tvärtom, att jag avundas alla vackra gravida...
 
Mango march 13
 
 
Ida Sjöstedt SS13
 
Zara Feb 13
 
Intermix Spring 13

 
Filippa K
 

Gäster

Igår hade jag gäster det är ganska bra att bjuda hem folk för då blir det städat och man får saker gjort. Jag fick t.ex. min stol målad, mitt påskris pyntat, nyinköpta speglar uppsatta, mina vaser fyllda och allt-möjligt-högar sorterade. Inte av sig självt så klart. Verkligen inte! Men gjort blev det och nu försöker jag njuta så länge det varar. Säkert typ 1 timme till...
 

Franskt bak

Igår gjorde jag ett försök till Fransk nougat. Kanske inte helt perfekt att göra med småbarn då sockerlagen värms upp till 130-150 grader. Och mina misslyckades dessutom. Yey! De blev väldigt vackra och ganska goda i smaken men konsistensen!? Nae, inte alls bra! Någon baknörd där ute som vet varför mina blev smuliga? Vispat för länge? Vispat för lite?
 
Idag gör jag Lemon curd. Det kan väl inte gå fel va?
 
 
 
 
 
 

Gift wrapping

Jag är ju lite av en nörd när det kommer till pyssel, pynt, dekoration och presentinslagning. Därför blev det imorse en liten ensam stund med mina presentpapper och snören. Mina goda mor fyller nämligen 50 år den 6e april.
 

 

Fynd

Jag är glad över min nya stol som jag fyndade på loppis för 20,-. Sen köpte jag glastunnor för 40,- styck. Det är bra pris må jag säga. Jämför till exempel med stans kanske dyraste second hand - Ulva Kvarns diversehandel. Mycket fint har dom men fy vilka priser. En gammal sockerlåda i typ 30x30x30 cm för 700,-, det är orimligt det!

Sen kunde jag inte motstå att visa mina fina tulips.

 

 

 


En mammas glädje

Igår stannade jag och Lemonie till på gränby för ett ärende. Vi passade på att ta en fika. Då insåg jag hur bra det är för mig som aldrig behöver bekymra mig om sällskap mer. Jag har alltid någon att fika med :).

 

 


Hejdå feber

Min dotter har varit sjuk den här helgen. Och det värsta med det, näst efter tröttheten, tycker jag är oron och ansvaret hos en förälder. Att veta att barnets hälsa och egentligen hela liv ligger i ens egna händer. Att ha full kontroll och vetskap om vad som är bäst för den och alltid veta när det är allvarligt och inte. Det vet man ju inte jämt. Lemonie hade 40,3 grader i lördags och alvedon hjälpte inte. Och fy, vilken ängslan som kom över mig. Dör man inte vid 42 typ? Nu är det iaf bättre och vi sov ända till kl 11!!!! :D Vilken lyx alltså! 


Idag ska jag pyssla ihop bröllopstackkort, helt ljuvligt underhållande för en pysselnörd som jag. Lägger upp bilder när det är klart. Blir ganska nöjd faktiskt. Otroligt nog.

Guds frid denna solkyssta dag!


Jag och mina maränger

Igår blev det maränger igen. Jag testade att göra franska maränger, de tidigare jag gjort har varit s.k. schweiziska. Dessa var något bökigare eftersom de görs över vattenbad och jag vet inte om de blev så mycket godare heller.

På många hemsidor skriver de att maränger är enkla att göra men det ligger verkligen en hel vetenskap bakom detta. Det är svårt att få till perfekta maränger. Som inte faller ihop, som inte smakar ägg, som inte har sockerkornen kvar o.s.v. Jag kanske skulle ta och skriva en bok om det, så jag får reda ut alla de kemiska processerna i detta.

Idag har jag i alla fall lärt mig att en citronskvätt i smeten inte bara bidrar till fastare smet utan också tar bort en del av äggsmaken. Samt att italienska maränger är bästa varianten om man ska blanda med andra ingredienser. Just det!

 


...

Okej, nu har min gamla burk och datamaskin bestämt sig för att dö. Igen! Jag visste att hon var svag och att tiden var knapp därför fäste jag mig aldrig vid den speciellt mycket, men en dator måste jag ju ha för att blogga. Suck!
 
Nu sitter jag mest och väntar på att Lemonie ska vilja sova snart, så hemskt, men jag är en trött människa idag. Det kan bero på att jag lade mig vid midnatt igår. Babyshower stod på schemat nämligen...

Schyssta inredningstips

Jag läser senaste Plaza Interiör vid frukostbordet medan J och L ligger i sängen och ser på paddan. Då hittar jag en ovanligt bra tipskolumn om inredning, sådana som brukar finnas vid de flesta hemmareportage. Denna är från arkitekten Buster Delin och känns genomtänkt och proffsig.
 
  • "Skippa den öppna planlösningen. Det är skönt med väggar som begränsar alla sinnesintryck från ljud och föremål i hemmet.
  • Skapa förvaring för alla dina saker och visuell ordning bland de utvalda föremål som du vill ha synliga.
  • Samla ting som passar ihop i kompositioner. Det ger ordning och lugn för ögat.
  • Komponera trivsamma sittplatser.
  • Ljussätt med riktat ljus från taket och komplettera med golv- och bordslampor som belyser det viktigaste i rummet. Glöm det här med ´allmänljus´.
  • Varje rum behöver något som ger visuell stadga och tygd. Det kan vara en stor målning, draperier, tapeter, en matta eller ett målat tak."
Via Pinterest

Lemonie vill ha

Mini Rodini
 
Mini Rodini
 
Zara
Belle Heir, vintage
 
Belle Heir, Vintage
 
Brother Vellies